Natrag
16.2.2019 00:21

facebook

twitter

google

rss

dulist

A sada – parking ispod vijadukta!

21.5.2012 @ 18:14 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Gradska uprava najavljuje skori početak radova na uređenju parkirališta ispod Splitskog puta.

Riječ je, podsjetimo, o Vrtlarovom zemljištu na kojem će se nastojati riješiti nedostatak parkinga za groblje Boninovo, Vodovod, FINA-u i Dom zdravlja.

Sve to istaknuto je u vijesti o tijeku radova na lapadskom kružnom toku, koji se, navode iz gradske uprave, realiziraju brže od predloženog dinamičkog plana te se završetak očekuje do kraja ovog mjeseca.

– S ciljem što veće učinkovitosti i ekonomičnosti gradnje, ali i zadržavanja gradilišta urednim te sigurnim i prohodnim za pješake, iskopani materijal se odvozi i privremeno odlaže na površini u javnom vlasništvu u Solitudu, odakle se po potrebi vraća na gradilište, a njime se zatrpavaju kanali u koji se ugrade cijevi za oborinsku odvodnju. Eventualni višak iskopa će se s privremenog odlagališta u potpunosti ukloniti do kraja radova i iskoristiti za nasipanje pristupnih rampi za parking na Vrtlarovu zemljištu ispod Splitskog puta, čijim će se skorim uređenjem – naveli su na stranicama Grada Dubrovnika.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana