Crna kronika

891 ŠTEKA Velika zapljena cigareta u Metkoviću

891 ŠTEKA Velika zapljena cigareta u Metkoviću

Jučer, 3. rujna oko 6.30 sati, u Ulici Stjepana Radića u Metkoviću, policijski službenici za zaštitu državne granice Postaje granične policije Metković su u osobnom vozilu Opel Zafira, kojim je upravljao 36-godišnjak iz Osijeka, pronašli veću količinu cigareta.

Naime, policijski su službenici vozilo njemačkih registracijskih oznaka uočili prilikom nezakonitog prelaska državne granice iz pravca Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku, nakon čega je vozilo zaustavljano. U vozilu je primijećena veća količine cigareta sa markicama Ministarstva financija Crne Gore zbog čega se posumnjalo na krijumčarenje.

Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku obavljena je pretraga vozila u kojem je pronađena ukupno 891 šteka cigareta, materijalne vrijednosti oko 240.000 kuna. Pretragom su u vozilu pronađene i dvije registarske pločice Bosne i Hercegovine.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su cigarete bile namijenjene ilegalnom tržištu Republike Hrvatske, te da je osumnjičeni s ciljem lakšeg tranzitiranja kroz Republiku Hrvatsku sa vozila kojim se koristio skinuo originalne tablice Bosne i Hercegovine i stavio nepripadajuće njemačke registracijske oznake.

Zbog sumnje da je počinio kaznena djela izbjegavanje carinskog nadzora i krivotvorenje isprava protiv osumnjičenog je podnijeta kaznena prijava, dok je zbog nezakonitog prelaska državne granice prekršajno sankcioniran. Kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Pročitajte još

[FOTO] SUDAR NA MAGISTRALI Dva automobila i cisterna, jedna osoba prevezena u bolnicu

Dulist

GOSPODARSKI KRIMINALITET Nizom kaznenih djela 41-godišnjak pričinio štetu od preko 100 tisuća eura

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist