Kultura

800 tisuća kuna vrijedan projekt Muzeja

'Sveti Vlaho u povijesti i sadašnjosti' naziv je nove izložbe Dubrovačkih muzeja.

Na konferenciji za medije uoči njenog otvorenja zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić čestitala je ravnateljici Dubrovačkih muzeja Pavici Vilać i svim suradnicima i autorima izložbe na ovom hvalevrijednom projektu o dubrovačkom parcu i naglasila da kad se govori o Svetom Vlahu govori se i o gradu.

Kako se ističe u priopćenju gradske uprave, pohvaljen je i rad Muzeja, koji kroz svoj angažman nastavljaju ostvarivati tri zacrtana cilja za ustanove u kulturi, a to je razvijanje međusobne suradnje, pokretanje radionica za djecu te širenje međunarodne suradnje i promocije Dubrovnika u svijetu. 

Izložba „Sveti Vlaho u povijesti i sadašnjosti“ organizirana je povodom 140. obljetnice osnivanja Dubrovačkih muzeja, 1040. obljetnice štovanja svetog Vlaha i nedavnog uvrštavanja Feste na UNESCO-vu listu zaštićene nematerijalne baštine 2009. bit će otvorena od 16. svibnja do 31. srpnja u Kneževu dvoru i u žitnici „Rupe“. Pokrovitelj projekta je Grad Dubrovnik, a projekt će biti realiziran s proračunom od oko 800 000 kuna.

Foto: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

PREDAVANJE SANJE ŽAJA VRBICA ‘Marko Rašica: po trnju do zvijezda i zaborava’

Dulist

Pogledajte izložbu ‘Orlando – simbol slobode’ uz besplatno stručno vodstvo

Dulist

Met Opera na velikom platnu Dvorane Visia

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija