Natrag
24.3.2019 10:33

facebook

twitter

google

rss

dulist

800 tisuća kuna vrijedan projekt Muzeja

15.5.2012 @ 20:10 Andrea Falkoni Račić Kultura

Podijelite:

'Sveti Vlaho u povijesti i sadašnjosti' naziv je nove izložbe Dubrovačkih muzeja.

Na konferenciji za medije uoči njenog otvorenja zamjenica gradonačelnika Tatjana Šimac Bonačić čestitala je ravnateljici Dubrovačkih muzeja Pavici Vilać i svim suradnicima i autorima izložbe na ovom hvalevrijednom projektu o dubrovačkom parcu i naglasila da kad se govori o Svetom Vlahu govori se i o gradu.

Kako se ističe u priopćenju gradske uprave, pohvaljen je i rad Muzeja, koji kroz svoj angažman nastavljaju ostvarivati tri zacrtana cilja za ustanove u kulturi, a to je razvijanje međusobne suradnje, pokretanje radionica za djecu te širenje međunarodne suradnje i promocije Dubrovnika u svijetu. 

Izložba „Sveti Vlaho u povijesti i sadašnjosti“ organizirana je povodom 140. obljetnice osnivanja Dubrovačkih muzeja, 1040. obljetnice štovanja svetog Vlaha i nedavnog uvrštavanja Feste na UNESCO-vu listu zaštićene nematerijalne baštine 2009. bit će otvorena od 16. svibnja do 31. srpnja u Kneževu dvoru i u žitnici „Rupe“. Pokrovitelj projekta je Grad Dubrovnik, a projekt će biti realiziran s proračunom od oko 800 000 kuna.

Foto: Grad Dubrovnik

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana