Natrag
22.2.2019 01:29

facebook

twitter

google

rss

dulist

70 godina Radio Dubrovnika

9.4.2012 @ 10:07 Baldo Marunčić Zanimljivosti
2;2

Podijelite:

Nakon Radio Zagreba najstarija radijska postaja na ovom području, Radio Dubrovnik danas slavi 70. obljetnicu rada.

Sve je 1942. započela skupina entuzijasta, dubrovačkih radioamatera. Radio je imao kratki prekid u emitiranju, oko godinu dana, ali je 18. listopada 1944. emitiranje nastavljeno. Od tada Radiostanica Dubrovnik, a od 1991. Hrvatski radio – Radiopostaja Dubrovnik prati život i životne potrebe lokalnog stanovništva.

Ne prestajući emitirati ni u najtežim trenucima u ratnim okolnostima opsade grada, Radio Dubrovnik bio je jednako sa svojim slušateljima u skloništima i s braniteljima na prvoj crti bojišnice.

Tehnološki se unapređujući te kadrovski i programski rastući, Radio Dubrovnik vjerodostojno je ogledalo napretka Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije. Svojim programom pokriva sva područja javnog života, a posebno njeguje tradiciju i kulturnu baštinu grada, njegov duhovni trag, identitet i posebnost.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana