Aktualno

70. DLJI Radovi sedam suvremenih umjetnika u Sponzi

70. DLJI Radovi sedam suvremenih umjetnika u Sponzi

Izložbeni program 70. Dubrovačkih ljetnih igara počinje otvorenjem izložbe Lauba u Sponzi – Fascinacije koja donosi radove sedam suvremenih umjetnika: Gordane Bakić, Marije Ujević Galetović, Duje Jurića, Alema Korkuta, Kristiana Kožula, Đura Sedera i TARWUK-a te Siniše Majkusa. Koncept izložbe usmjeren je na različitosti likovnih pristupa prikazanih umjetnika, a nastoji upozoriti na njihove posebnosti i autentičnosti te raznovrsnosti na kojima počiva njihov likovni jezik, likovni stav – njihova umjetnička ‘fascinacija’.

Lauba je kuća za ljude i umjetnost koja proizvodi suvremene, kulturne i urbane sadržaje. Prostor Laube u Zagrebu prvi je zaštićeni spomenik kulture grada Zagreba koji je uspješno transformiran u suvremeni izlagački prostor, postavši laboratorij za eksperimente iz suvremene kulture i platforma za prezentaciju hrvatske kulturne produkcije te medijator u širenju informacija o inovativnim kulturnim i umjetničkim programima, kako hrvatskim tako i inozemnim.

Za više od 30 tisuća posjetitelja godišnje Lauba je izložbeni prostor, kino, kazališna pozornica, koncertna dvorana, predavaonica, učionica, jednom rječju ‘igralište’ za suvremenu kulturu i urbanu publiku željnu noviteta i druženja.

Izložba će biti otvorena u petak,12. srpnja u 21 sat u atriju palače Sponza te ostaje otvorena do 15. kolovoza.

Pročitajte još

JESTE LI KUPOVALI OVU ČOKOLADICU? Iz prodaje se povlači KitKat Mini

Dulist

ČEKA VAS KULINARSKA AVANTURA Restoran 360 već sutra otvara svoja vrata!

Dulist

VELIKE PROMJENE Booking.com više ne može jamčiti najnižu cijenu smještaja

Dulist