Kultura

69.IGRE U Kabogi zablistale polaznice majstorske radionice Krešimira Špicera

69.IGRE U Kabogi zablistale polaznice majstorske radionice Krešimira Špicera

Vokalna majstorska radionica tenora Krešimira Špicera održala se od 26. srpnja do 1. kolovoza u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića, a zaključena je završnim koncertom u punoj dvorani ljetnikovca Bunić Kaboga, uz koncertni program koji su polaznice odabrale iz repertoara radionice, a izvele su ga uz pratnju Franja Bilića na čembalu.

Četiri polaznice majstorske radionice, mlade sopranistice Patricia Žudetić, Valentina Elizabeta Šilje, Ana Marija Paladin i Magdalena Bačanek, osim jedinstvene prilike za usavršavanje i nastup na Dubrovačkim ljetnim igrama, dobile su i potvrde o sudjelovanju na majstorskoj radionici.

U skladu sa svojom misijom koja naglasak stavlja na edukacijske programe za mlade umjetnike, Dubrovačke ljetne igre ovog ljeta održavaju tri majstorske radionice namijenjene mladim glazbenicima iz hrvatske i međunarodne zajednice, a nakon violinista Stefana Milenkovića i tenora Krešimira Špicera radionicu u Dubrovniku održava i slavna pijanistica Maria João Pires uz pijanista pokreta Partitura Miloša Popovića te Giuseppea Ravìja, osnivača metode ‘Respiro e Movimento’.

Majstorske radionice na 69. Igrama ostvaruju se u suradnji sa zakladom Caboga Stiftung koja je donator programa te s Umjetničkom školom Luka Sorkočević gdje se održavaju satovi.

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist