Kultura

69. IGRE Nagrada ‘Orlando’ Nataši Kopeč i Daniilu Trifonovu

69. IGRE Nagrada 'Orlando' Nataši Kopeč i Daniilu Trifonovu

Hrvatska dramska umjetnica Nataša Kopeč i ruski pijanist Daniil Trifonov dobitnici su nagrade ‘Orlando’ koje je za najuspješnija ostvarenja u dramskom i glazbenom dijelu programa 69. Dubrovačkih ljetnih igara dodijelila Hrvatska radiotelevizija u subotu ujutro u atriju palače Sponza.

Kopeč je nagrađena za ulogu Olivije u dramskoj predstavi ‘Pod balkonima’ Ranka Marinkovića u režiji Darija Harjačeka, dok je Trifonov nagradu zaslužio sjajnom izvedbom u čast Chopinu u prepunom Kneževom dvoru 6. kolovoza.

-Hvala cijelom timu koji je radio na predstavi. U ulogu Olivije zaljubila sam se na prvi pogled, što se ne događa često. Boravak u prekrasnom ambijentu Dubrovnika bio je nezaboravan. Dogodila se sinergija, sjajni uvjeti rada i pozitivno okruženje. To je prostor kreacije, slobode i međusobnog uvažavanja. Posebno hvala dubrovačkoj publici koja nas je pratila s puno pozornosti – izjavila je Kopeč.

Nataši Kopeč nagradu su uručili predsjednik Programskog vijeća HRT-a Zdravko Kedžo i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić, dok će Daniilu Trifonovu nagrada biti uručena naknadno.

Na dodjeli su, uz nagrađenu Kopeč, govorili ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, intendantica Dubrovačkih ljetnih igara Dora Ruždjak Podolski, glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić te predsjednik Programskog vijeća HRT-a Zdravko Kedžo.

O dobitnicima su odlučivali tročlani ocjenjivački sudovi, a njihov rad pratilo je peteročlano Vijeće nagrade. Nagrada ‘Orlando’ ustanovljena je 1976. godine. Do 1991. godine pokrovitelj je bio informativno-politički mjesečnik Izbor, a pokroviteljstvo je 1992. godine preuzela Hrvatska radiotelevizija. Nagrada Orlando u obliku je statue, replike Orlandova stupa koja je rad Ivice Propadala.

Pročitajte još

U SUBOTU U TEATAR! Alma Prica u sapunici ‘Španjolski komad’

Dulist

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist