Kultura

69. IGRE Mischa Maisky i Zagrebačka filharmonija oduševili publiku na Lokrumu

69. IGRE Mischa Maisky i Zagrebačka filharmonija oduševili publiku na Lokrumu

Koncert jednog od najvećih živućih violončelista na svijetu Mische Maiskog i Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem mo. Pier Carla Orizia, održao se na otoku Lokrumu.

Mischa Maisky glazbenik je svjetskog glasa i, kako sam za sebe kaže, građanin svijeta. Mjesto prvoga solista u nizu ovogodišnjih koncerata opravdava poseban odnos Maiskog i Dubrovnika. Nastup slavnog violončelista može se okarakterizirati kao povratnički koncert u grad u kojem je uz nekoliko nastupa na Ljetnim igrama (2001. i 2002.), između 2000. i 2012. svake godine održao nastup na festivalu komorne glazbe ‘Julian Rachlin i prijatelji’. Uz Zagrebačku filharmoniju, koja je istinski promotor glazbene umjetnosti diljem Hrvatske i kulturni veleposlanik Hrvatske u svijetu, stoga i čest te rado viđen gost na Dubrovačkim ljetnim igrama, Mischa Maisky izveo je trostavačni Koncert za violončelo i orkestar u h-molu Antonína Dvořáka.

– Uvijek se veselim dolasku u Dubrovnik, dvanaest godina sam dolazio ovdje u sklopu festivala ‘Julian Rachlin i prijatelji’ i mogu vam reći lijepo je biti nazad. Drago mi je što je ovaj koncert počeo u jednom lijepom znaku pobjede hrvatske reprezentacije u nogometu. Odabrali smo baš djelo Antonína Dvořáka jer on je jedan od najboljih, a s time ne možete pogriješiti – poručio je Maisky.

Kako je izgledao sinoćnji očaravajući koncert pogledajte u našoj fotogaleriji.

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

U KUĆI BUKOVAC Prva ovogodišnja Art&Wine radionica

Dulist

[FOTO] ODRŽAN KVIZ O KULTNOM SERIJALU Tko zna najviše o ‘Gospodaru prstenova’?

Dulist