Natrag
16.11.2018 21:44

facebook

twitter

google

rss

dulist

69. IGRE Festivalska publika uživala u Shakespearu pod zvijezdama

24.8.2018 @ 13:37 Dulist.hr Kultura
6;6

Podijelite:

Motovun film festival stigao je na Dubrovačke ljetne igre prvi put i to s jednim od svojih specijaliteta – projekcijama filmova na neočekivanim lokacijama, pod vedrim nebom, na mjestima gdje se filmovi nikada ne prikazuju. Prva skrivena projekcija održala se sinoć, 23. kolovoza, a počela je tajnovito: okupljanjem prijavljenih kraj Orlandova stupa, gdje su ih dočekale hostese s crvenim kišobranima, ali ne i detalji o projekciji – za to se ipak trebalo malo strpjeti!

Put ih je odveo na Jezuite, gdje se ispred crkve svetog Ignacija nalazilo veliko platno na kojem je projicirana jedna od najpopularnijih filmskih adaptacija Shakespearea ikada: Mnogo vike ni za što (1993.).

Prije same projekcije, okupljenima se obratio direktor motovunskog festivala Igor Mirković, ne krijući zadovoljstvo zbog suradnje s Dubrovačkim ljetnim igrama. „Film koji ćemo prikazati uvijek nastojimo izabrati na temelju lokacije na kojoj će se skrivena projekcija nalaziti, a ako postoji druga domovina Shakespearea, to je sigurno Dubrovnik“, istaknuo je Mirković prije projekcije jedne od ponajboljih ekranizacija djela Williama Shakespeara, u kojoj je uživala raznolika publika, uključujući i slučajne prolaznike – pod vedrim nebom, uz lagani povjetarac i opuštenu atmosferu.

Motovun film festival će dubrovačkoj publici i njihovim gostima predstaviti još jedan izniman film – pobjednika ovogodišnjeg festivala i dobitnika nagrade Propeler Motovuna:

UBITI JESUSA (Laura Mora Ortega, Kolumbija, 2017.) – istinita priča redateljice čiji je otac ubijen u atentatu na nesigurnim ulicama Medellina, a glavna junakinja kreće u potragu za ubojicom, baš kao što je to u stvarnom životu učinila i sama redateljica. Film je, uz hrvatski, titlan i na engleski jezik.

Projekcija je besplatna, ali broj mjesta je ograničen, pa se svi koji žele uživati u ovom filmu trebaju požuriti prijaviti na press@dubrovnik-festival.hr s kodnom riječju “Jesus”, a obavijest o satu i lokaciji okupljanja će dobiti istim putem danas u 15 sati.

Komentari

O autoru: Dulist.hr


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana