Aktualno

“623 djece neće biti taoci tvrtke Feniks”

"623 djece neće biti taoci tvrtke Feniks"

Prije sastanka u Osnovnoj školi roditelji su uputili pismo ministru Jovanoviću, jer smatramo kako je on jedini koji može presjeći taj gordijski čvor i pomoći u problemu oko župske škole – komentira za duList ravnateljica OŠ Župa dubrovačka Anka Šutalo.

– Naveli smo otkad se problem vuče, skoro sedam godina, a u ovih desetak dana u nekoliko navrata smo slali, međutim on se nije oglasio, pa se Vijeće roditelja i školski odbor dogovorio za sastanak s medijima na licu mjesta, kako bi se situacija vidjela. Isto tako, djeca su bila na satu tjelesnog, pa su razgovarali, istaknuli su svoje probleme i kako doći do dvorane stare škole. Usporedili su se uvjeti i eto, situacija je takva – istaknula je Šutalo.

Inače, djeca župske škole moraju propješačiti (bilo ljeto ili zima) dvjesto metara i to prema manjoj i lošijoj dvorani, bilo ljeto ili zima.
– Od 2007. godine čekamo završetak dvorane. Na zadnjem sastanku Vijeća roditelja odlučili smo se prvo reagirati putem medija, ako ne reagira Ministarstvo spremni smo ne slati našu djecu na nastavu tjelesnog, ako ni to ne uspije bojkotirat ćemo cijelu nastavu, izjavila je predsjednica Vijeća roditelja Nikolina Pavić.

– Na sastanku roditelja održanom 30. rujna roditelji su istaknuli kako 623 djece neće biti taoci tvrtke Feniks, te kako je upućeno pismo na koje se ministar nije oglasio. Tada su istaknuli i kako se pričekati akademsku četvrt, odnosno petnaest dana kako, te da će nakon toga krenuti u radikalnije poteze, odnosno doći će u pitanje slanje djece na tjelesni odgoj, odnosno uopće u školu, ističe ravnateljica.

Načelnik općine Župa dubrovačka istaknuo je kako postoji mogućnost čekanja da GP Feniks riješi porezni dug ili da se raskine ugovor s njima, potom raspiše nova javna nabava, što zahtjeva uno vremena. I načelnik i ravnateljica istaknuli su kako novac nije u pitanju, odnosno kako Općina raspolaže novcem te se samo čeka dogovor države s tvrtkom Feniks.

Inače, Općina Župa dubrovačka zajedno je s Ministarstvom za javne radove potpisalo je ugovor o gradnji trodijelne sportske dvorane 2007. godine s tvrtkom GP Dubrovnik. Posao je 2010. godine preuzeo GP Feniks, te se otada čeka završetak  radova.

 

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist