Aktualno

600 tisuća dolazaka, 2,4 milijuna noćenja

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić je upriličio prijem za dobitnike nagrade Hrvatske turističke zajednice "Plavi cvijet"

za kvalitetu u turizmu te im čestitao na postignutom uspjehu koji je Dubrovniku omogućio da upravo danas ostvari 600,000 dolazaka od početka 2011. što je najveći broj dolazaka ikad zabilježen na gradskom području u jednoj godini.

Na sastanku je istaknuto kako je Dubrovnik od 2008. do danas zabilježio porast dolazaka i noćenja od gotovo 30%. Ove godine će se ostvariti gotovo 2,4 milijuna noćenja. Kada se dolascima turista koji odsjedaju u dubrovačkim hotelima i privatnom smještaju pribroje dnevni izletnici te milijun putnika s brodova za kružna putovanja vidljivo je da Grad Dubrovnik godišnje posjeti preko 2 milijuna turista.

Budući da su kvantitativni ciljevi zadovoljeni, a obnovom kapaciteta i povećanjem sadržaja se očekuje daljnji rast, Grad Dubrovnik će pristupiti uvođenju mjera za upravljanjem destinacijom koje će omogućiti veću kvalitetu života i boravka za građane i turiste, ali i veće zarade po gostu.

Nagrade HTZ-a za kvalitetu su ove godine dobili Grad Dubrovnik, Turistička zajednica Grada Dubrovnika, Hotel Excelsior, Hotel Bellevue, Hotel Lapad, ACI marina Dubrovnik, a u akciji izbora djelatnika godine "Čovjek – ključ uspjeha u turizmu" nagrađeni su Željko Soče iz Hilton Imperijala, Anica Daničić iz Bellevuea te zlatar Boris Filičić.

Pročitajte još

Branitelji HRM-a obilježili godišnjicu deblokade Elafita

Dulist

Predstavljen prvi broj dvojezičnog magazina ‘Volim Konavle’

Dulist

Na Elafitima zabilježen prvi masovni pomor palastura u Hrvatskoj!

Dulist