Aktualno

600 tisuća dolazaka, 2,4 milijuna noćenja

600 tisuća dolazaka, 2,4 milijuna noćenja

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić je upriličio prijem za dobitnike nagrade Hrvatske turističke zajednice "Plavi cvijet"

za kvalitetu u turizmu te im čestitao na postignutom uspjehu koji je Dubrovniku omogućio da upravo danas ostvari 600,000 dolazaka od početka 2011. što je najveći broj dolazaka ikad zabilježen na gradskom području u jednoj godini.

Na sastanku je istaknuto kako je Dubrovnik od 2008. do danas zabilježio porast dolazaka i noćenja od gotovo 30%. Ove godine će se ostvariti gotovo 2,4 milijuna noćenja. Kada se dolascima turista koji odsjedaju u dubrovačkim hotelima i privatnom smještaju pribroje dnevni izletnici te milijun putnika s brodova za kružna putovanja vidljivo je da Grad Dubrovnik godišnje posjeti preko 2 milijuna turista.

Budući da su kvantitativni ciljevi zadovoljeni, a obnovom kapaciteta i povećanjem sadržaja se očekuje daljnji rast, Grad Dubrovnik će pristupiti uvođenju mjera za upravljanjem destinacijom koje će omogućiti veću kvalitetu života i boravka za građane i turiste, ali i veće zarade po gostu.

Nagrade HTZ-a za kvalitetu su ove godine dobili Grad Dubrovnik, Turistička zajednica Grada Dubrovnika, Hotel Excelsior, Hotel Bellevue, Hotel Lapad, ACI marina Dubrovnik, a u akciji izbora djelatnika godine "Čovjek – ključ uspjeha u turizmu" nagrađeni su Željko Soče iz Hilton Imperijala, Anica Daničić iz Bellevuea te zlatar Boris Filičić.

Pročitajte još

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo