Aktualno

6. FORUM OBITELJSKOG SMJEŠTAJA Pripreme za nadolazeću sezonu u punom jeku

Šesti Forum obiteljskog smještaja održava se ovog utorka u hotelu Rixos Libertas.

Svi zainteresirani privatni iznajmljivači imaju priliku saznati novosti koje donosi Pravilnik o kategorizaciji i razvrstavanju objekata, kreditne mogućnosti HBOR-a namijenjene investiranju u obiteljski smještaj te rezultate i daljnji razvoj obiteljskog turizma u RH. U okviru Foruma bit će prezentirani rezultati TOMAS istraživanja za Dubrovnik za ljeto 2018. godine te projekt ‘Respect the city – Poštujmo Grad’ kako bi se privatni iznajmljivači i kroz edukaciju što bolje pripremili za nadolazeću sezonu – rekla je u svom govoru direktorica Turističke zajednice grada Dubovnika Romana Vlašić.

-Niz godina organiziramo ovaj forum. Jedan podatak o kojem moramo jako razmišljati je taj da je preko 65 posto kreveta u DNŽ upravo u privatnom smještaju te preko 50 posto noćenja upravo ide prema privatnim smještajima. To je jedna brojka koja govori sama za sebe, ona pokazuje našu snagu. Ujedno to je i izazov, kako u ovim vremenima kada su se na tržište vratile zemlje poput Grčke i Turske, kako biti još konkurentniji, kako biti bolji i kako gostima pružiti doživljaj koji će zapamtiti. To nije pitanje samo kvalitetnog smještaja već i ostalih aktivnosti. Ove godine u suradnji s Ministarstvom turizma i HBOR-om imamo poseban program povoljnog kreditiranja uz sufinanciranje ministarstva. Vjerujem da će taj program biti naročito dobar za sljedeću turističku sezonu – poručila je Terezina Orlić, predsjednica HGK – ŽK Dubrovnik.

Pročitajte još

MSC Cruises produljio obustavu krstarenja do 31. srpnja, svi brodovi u pogonu do ljeta 2021.

Dulist

‘BUĐENJE’ ZRAČNOG PROMETA Najviše letova za Hrvatsku najavljeno iz Njemačke, Beneluxa i Francuske

Dulist

USUSRET BLAGDANU Ovog četvrtka počinje devetnica sv. Antunu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija