Natrag
18.2.2019 11:37

facebook

twitter

google

rss

dulist

59 posto građana glasat će ZA

29.11.2013 @ 22:36 Nikša Miletić Aktualno

Podijelite:

Promjenu Ustava i ustavnu definiciju braka, kako je predložila inicijativa "U ime obitelji", na nedjeljnom će referendumu podržati 59 posto građana koji će izaći na referendum.

31 posto građana je protiv, dok ih se 10 posto odbilo izjasniti.

Pokazali su to rezultati istraživanja koje je za Hrvatsku radioteleviziju provela agencija Hendal. Anketa je provedena telefonski na uzorku od tisuću ispitanika, piše HRT.

Istraživanje je pokazalo da je gotovo 90% građana RH s glasačkim pravom donekle ili potpuno informirano o razlozima raspisivanja referenduma.

Kada je u pitanju razina potpore raspisivanju i održavanju referenduma, podjednak broj građana podupire (43%), odnosno ne podupire (40%) njegovo održavanje.
 
Neutralno je 15% građana. Više od dvije trećine građana, 68%, smatra da trošak raspisivanja i održavanja referenduma ne opravdava njegov cilj, dok 25% smatra da je taj trošak opravdan.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana