Natrag
23.4.2019 14:10

facebook

twitter

google

rss

dulist

55-godišnjak zlouporabio ovlasti i položaj

21.3.2012 @ 19:18 Andrea Falkoni Račić Crna kronika

Podijelite:

Policija osnovano sumnja da je 55-godišnjak pribavio imovinsku korist za svoje trgovačko društvo u ukupnom iznosu od 232 574 kune, oštetivši državni proračun i proračun općine Župa dubrovačka.

Kao osnivač, član uprave i direktor trgovačkog društva iz Dubrovnika 55-godišnjak je u vremenu od siječnja 2009. do kraja rujna 2010. godine, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za svoje trgovačko društvo, iz blagajne izvršio isplatu tzv. drugog dohotka, koju nije prikazao u knjigovodstvu, kao ni obveze po porezu na dohodak i prirezu poreza na dohodak, niti je isti uplatio.
 
Također se osnovano sumnja da je u razdoblju od 30.rujna 2010. do 31.prosinca 2011. godine vodeći poslovanje zadržao za sebe razliku između izvršenih gotovinskih uplata korisnika usluga njegovog trgovačkog društva i isplata za tekuće obveze u ukupnom iznosu od 84 806 kuna, na štetu trgovačkog društva.

Zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju i zlouporabe položaja i ovlasti, protiv 55-godišnjaka slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana