Aktualno

52 UGOVORA ‘Stavljeni’ potpisi na 4,5 milijardi kuna

52 UGOVORA 'Stavljeni' potpisi na 4,5 milijardi kuna

Po završetku 141. sjednice Vlade koja je ovog petka održana u Dubrovniku, potpisana su 52 ugovora ukupne vrijednosti 4,5 milijardi kuna između Ministarstava te predstavnika gradova i općina Dubrovačko-neretvanske županije. 

Ministar državne imovine Goran Marić potpisao je tako s gradonačelnikom Matom Frankovićem Ugovor o darovanju nekretnine u k.o. Suđurađ Gradu Dubrovniku, u svrhu uređenja parka, sportskog i dječjeg igrališta Suđurađ. U ime Općine Blato načelnik Ante Šeparović potpisao je s ministrom ugovor o darovanju zemljišta u k.o. Blato Općini Blato, ukupne površine 864 metra kvadratna u svrhu izgradnje športsko-rekreacijskog centra Ravno.

Općini Lumbarda darovana je ugovorom nekretnina u k.o. Lumbarda u svrhu realizacije Poduzetničke zone ‘Humac-Pudarica’. Gradu Korčuli darovan je suvlasnički dio Republike Hrvatske u k.o. Korčula radi obnove i djelovanja Gradskog muzeja. Također, potpisan je i ugovor o kupoprodaji nekretnine u k.o. Korčula (ex. Žuva) za Grad Korčulu, a dana im je i na uporabu terasa za održavanje kulturnih manifestacija.

Općini Zažablje darovana je nekretnina u k.o. Vidonje, tj. tamošnja stara Osnovna škola za smještanje društvenog doma. Općini Lastovo darovan je niz nekretnina i to one za uređenje Doma mladih, za smještaj Doma za stare i nemoćne Sirena te za smještaj vatrogasnih vozila, vatrogasne opreme i spremnika za odvojeno prikupljanje otpada (ex Tehnička radiona).

Općini Dubrovačko primorje Ministarstvo državne imovine dalo je na uporabu  nekretnine u k.o. Slano u naravi bivše dječje odmaralište ‘Vračar’ za smještaj dječjeg vrtića. Općina Mljet potpisala je  Sporazum o uspostavi suvlasničke zajednice na nekretninama u k.o. Goveđari u svrhu realizacije projekta izgradnje višenamjenskog platoa za izletnički turizam i pristupne ceste s parkiralištem u sklopu Nacionalnog parka Mljet, ali i ugovor o davanju na uporabu prizemne poslovne zgrade izgrađene na kat. čest. br. 390/97 k.o. Goveđari (bivša vojna nekretnina – objekt uređenja prostora Planjak, Vrh, Otok Mljet).

Ugovor o kupoprodaji nekretnine u k.o. Opuzen u svrhu izgradnje Centra obrane od poplava u Opuzenu potpisao je ministrom Marićem gradonačelnik Opuzena Ivo Mihaljević.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković potpisao je s gradonačelnikom Matom Frankovićem Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt ‘Sanacija i rekonstrukcija rive u luci Donje Čelo – otok Koločep’ te Sporazum o zamjeni nekretnina između Hrvatskih cesta d.o.o. i Grada Dubrovnika.

Ministar uprave Lovro Kuščević potpisao je Sporazume o sadržaju i načinu uvida u osobne podatke građana (e matica) za županiju, gradove i općine: Dubrovačko-neretvanska županija, Grad Metković, Grad Opuzen, Grad Korčula, Općina Blato, Općina Janjina, Općina Konavle, Općina Kula Norinska, Općina Mljet, Općina Orebić, Općina Pojezerje, Općina Vela Luka, Općina Zažablje, Općina Dubrovačko primorje i Općina Lumbarda.

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved potpisao je s gradonačelnikom Matom Frankovićem Ugovor o kupoprodaji stanova te Ugovor o kapitalnoj pomoći. Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac potpisala je Ugovore iz Programa razvoja otoka u 2019. godini za gradove i općine i to redom Dubrovnik, Korčulu, Ston, Vela Luka, Smokvicu, Lastovo, Trpanj, Janjinu, Mljet, Blato, Lumbardu i Orebić.

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić potpisala je ugovore iz otvorenog trajnog poziva ‘Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja’ i to s Općinom Konavle za projekt ‘Otvorimo Južna vrata Lijepe naše’ i s Općinom Župa dubrovačka za ‘Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja dječjeg vrtića Općine Župa dubrovačka’.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić potpisao je s rektorom Sveučilišta u Dubrovniku Nikšom Burumom Sporazum o financiranju nabave opreme za laboratorij Zavoda za mediteranske kulture u svrhu provođenja pedoloških analiza. Potpisani su i Ugovori o financiranju iz Programa ruralnoga razvoja Republike Hrvatske 2014.-2020.

Ministar zaštite okoliša i energetike potpisao je s Općinom Konavle Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Kohezijskog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020 za izgradnju i opremanje reciklažnog dvorišta u Konavlima. Gradonačelniku Metkovića Daliboru Milanu uručena su dvije tabularne isprave i to za poslovni prostor, površine 35,35 metra kvadratna koji se nalazi u zgradi izgrađenoj na nekretnini u k.o. Vid, koji se koristi kao društveni dom te za poslovni prostor, površine 179,67 metra kvadratna koji se nalazi u zgradi izgrađenoj na nekretnini u k.o. Vid, koji se koristi kao društveni dom. Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac potpisala je odluku kojom se grad Dubrovnik s okolnim područjem utvrđuje područjem za moguće proširenje provedbe mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja u financijskom razdoblju 2021.-2027. te odluku o području za koje će se izraditi intervencijski plan.

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist