Crna kronika

53-godišnji rekorder u Metkoviću bez dozvole vozio s 2,87 promila

53-godišnji rekorder u Metkoviću bez dozvole vozio s 2,87 promila

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 20 prometnih nesreća u kojima je pet osoba teže, a šest ih je lakše ozlijeđeno. S materijalnom štetom zabilježeno je deset prometnih nesreća.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 849 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te je tako 448 osoba sankcionirano zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 49 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 13 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i 32 osobe koje su sankcionirane zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje. Od ostalih prekršaja izdvajamo 91 mjeru poduzetu zbog nepropisnog pretjecanja.

U ponedjeljak 5.kolovoza, oko 00,50 sati prilikom kontrole prometa u Metkoviću, zaustavljen je 53-godišnjak kojem je alkotestom izmjerena koncentracija alkohola od 2,87 g/kg. Osim toga, spomenuti vozač nije koristio sigurnosni pojas niti je kod sebe imao važeću vozačku dozvolu kao ni osobnu iskaznicu. Vozač je zadržan u prostorijama policije do otriježnjenja te je zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o osobnoj iskaznici prekršajno sankcioniran.

Pročitajte još

U hotelu Vis 2 pronađeno beživotno tijelo muške osobe

Dulist

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist

Napustio nas je Ivo Jelić, jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a

Dulist