Kultura

52. OMIŠKI FESTIVAL Kaše pobjednici prve izborne večeri!

52. OMIŠKI FESTIVAL Kaše pobjednici prve izborne večeri!

Dubrovačka klapa Kaše pobjednik je prve od ukupno tri izbornih večeri 52. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2018.

U petak navečer su na maloj pjaci u Omišu u konkurenciji šest muških klapa bili uvjerljivo najbolji osvojivši 46,1 bod.

U konkurenciji šest ženskih klapa prvo mjesto pripalo je klapi Luše iz Splita (45,7 bodova), inače pobjednice debitantskih večeri u Bolu na Braču.

Od županijskih klapa još su nastupili dubrovačka ženska klapa Skontradura te korčulanska muška klapa Porat. Uz njih zapjevali su i ženske klape Karmel (Turanj), Štorija (Kaštel Kambelovac), Preženca (Zadar) i Ankora (Podstrana) te muške klape Oneum (Omiš), Praska (Podstrana), Krunik (Kučine) i Težaci (Paljuv).

U stručnom žiriju su sjedili Vedran Ivanković, mo. Mojimir Čačija, prof. Rajmir Kraljević, Mićo Friganović i dr.sc. Vladan Vuletin.

U subotu i nedjelju održat će se druga i treća izborna večer, kad će se saznati kojih je deset muških i deset ženskih klapa prošlo u finalne večeri 20. i 21. srpnja na Trgu Stjepana Radića u Omišu.

Inače, Kaše su proteklog vikenda s pjesmom ‘Kad se grobne ploče maknu’, autora teksta Boža Vodopije i glazbe umjetničkog voditelja klape Vicka Dragojevića, osvojile prvu nagradu publike na Večeri novih skladbi.

Klapa Kaše prošle je godine proslavila deset godina svog postojanja, a najveći uspjeh u Omišu zabilježili su 2012. godine, osvojivši duplu krunu muškog finala, prve nagrade publike i stručnog povjerenstva.

Pročitajte još

U ‘Noći tvrđava’ obiđite tri utvrde dubrovačkog fortifikacijskog sustava

Dulist

Dubrovački muzeji pozivaju na radionice izrade i ukrašavanja keramike

Dulist

TRIBINA ‘POGLAVLJE FESTIVAL KARANTENA’ Art radionica Lazareti obilježava 35 godina postojanja

Dulist