Zanimljivosti

500 gostiju boravi u Dubrovačkom primorju

500 gostiju boravi u Dubrovačkom primorju

Na području Dubrovačkog primorja trenutno boravi oko 500 gostiju.

Od početka godine na području TZO Dubrovačko primorje boravilo je 25961 gostiju i oni su ostvarili 161065 noćenja, što je 2 % više noćenja nego u istom periodu prošle godine.Gledajući po segmentima smještaja , hoteli bilježe 2 % manje noćenja, privatni smještaj 8 % više noćenja i kampovi 10 % više noćenja.

Što se tiče rujna, u Dubrovačkom primorju boravilo je 4085 gosta  i ostvarili su 28230 noćenja što je jednako broju noćenja kao u rujnu  2012. Hoteli su u rujnu na području naše općine ostvarili  20232 noćenja, što je jednako broju noćenja kao i  lani u isto vrijeme. Za razliku od hotela privatni smještaj i kampovi su ostvarili više noćenja nego u prošlogodinjem rujnu. Tako da je u privatnom smještaju ostvareno 6089 noćenja, što je 3 % više nego lani i u kampovima je ostvareno 1798 noćenja , što je  2 % više nego lani u rujnu.
Najviše gosta u hotelima u rujnu  je boravilo iz Njemačke, Ujedinjene Kraljevine, Belgije, Francuske i Poljske,  a u privatnom smještaju i kampovima najviše je boravilo gostiju iz Njemačke, Ruske Federacije, Poljske, Bosne i Hercegovine i Belgije.

Pročitajte još

ODNOSI S JAVNOŠĆU U ONLINE OKRUŽENJU Nastupno predavanje Romane John

Dulist

STON ĆE ‘GLUMITI’ DUBROVNIK Snima se dokumentarno-igrani film ‘Kralj Tvrtko’

Dulist

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist