Natrag
22.2.2019 03:20

facebook

twitter

google

rss

dulist

50. obljetnica rada Josipa Trostmanna

5.6.2013 @ 21:18 Nikša Miletić Zanimljivosti

Podijelite:

Izložba renomiranog dubrovačkog slikara Josipa Trostmanna povodom pedesete obljetnice njegovog umjetničkog stvaranja bit će otvorena večeras u 20 sati u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik.

Na izložbi pod nazivom „Retrospektiva 1963-2013“ bit će izloženo oko 80 radova, pretežno u tehnici ulja na platnu, a odabir radova koji pripadaju raznim slikarskim fazama napravio je Teo Trostmann, koji je ujedno i urednik knjige-kataloga koja će biti promovirana na izložbi. Josip Trosmann koji je, kako sam kaže već 50 godina očaran zavičajnim krajolikom, prema riječima Tonka Maroevića je motivski i tipološki, strašću i predanošću, najdubrovačkiji suvremeni slikar, a po tim svojstvima i značenju predstavlja dragocjenu dionicu hrvatske likovne umjetnosti. Nakon Dubrovnika, izložba će se prikazati u Splitu, u galeriji Kula i Palači Milesi, a nakon toga u Modernoj galeriji u Zagrebu. Izložba ostaje otvorena do 4. kolovoza 2013. godine.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana