Zanimljivosti

50. obljetnica rada Josipa Trostmanna

Izložba renomiranog dubrovačkog slikara Josipa Trostmanna povodom pedesete obljetnice njegovog umjetničkog stvaranja bit će otvorena večeras u 20 sati u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik.

Na izložbi pod nazivom „Retrospektiva 1963-2013“ bit će izloženo oko 80 radova, pretežno u tehnici ulja na platnu, a odabir radova koji pripadaju raznim slikarskim fazama napravio je Teo Trostmann, koji je ujedno i urednik knjige-kataloga koja će biti promovirana na izložbi. Josip Trosmann koji je, kako sam kaže već 50 godina očaran zavičajnim krajolikom, prema riječima Tonka Maroevića je motivski i tipološki, strašću i predanošću, najdubrovačkiji suvremeni slikar, a po tim svojstvima i značenju predstavlja dragocjenu dionicu hrvatske likovne umjetnosti. Nakon Dubrovnika, izložba će se prikazati u Splitu, u galeriji Kula i Palači Milesi, a nakon toga u Modernoj galeriji u Zagrebu. Izložba ostaje otvorena do 4. kolovoza 2013. godine.

Pročitajte još

PREDAVANJE INTEGRALNE TERAPEUTKINJE U SKOČIBUHI Drutter: ‘Sloboda i odgovornost su dvije strane iste medalje’

Dulist

NOVI VIDEO Ričete Marove none i ‘Budin od spinaća’

Dulist

FRA STIPE NOSIĆ Poznati pokopani u samostanu Male braće

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija