Aktualno

50 ideja za “Centar”

50 ideja za "Centar"

Pune ruke posla u iduća dva dana imat će ocjenjivački sud koji će morati donijeti odluku o najboljem idejnom urbanističkom rješenju za Centra iza Grada. Zadatak nimalo lak, pogotovo što je na međunarodni natječaj pristiglo čak pedesetak ponuda.

Upravo je tim povodom gradonačelnik Andro Vlahušić s članovima ocjenjivačkog suda ovog petka obišao lokaciju (nadamo se) budućeg centra iza Grada o kojemu se govori već dugi niz godina. Projekt je to koji bi tik uz gradske zidine trebao, među ostalim, ostvariti 1100 mjesta za Dubrovčane, o čemu je prije godinu i pol dana govorio i sam Vlahušić.

Spominjali su se tu i drugi, komercijalni sadržaji, pa čak i hotel, a što će od svega toga ispasti tek treba odlučiti, isprojektirati, financirati… Nimalo lagan posao, a i pitanje je hoće i uopće i kada doći do gradnje.

Ocjenjivački sud koji će ovog vikenda izabrati najbolja rješenja, koja će se potom predstaviti i javnosti, čini devet stručnjaka za arhitekturu, urbanizam i povijest umjetnosti iz Hrvatske, Norveške, Belgije i Španjolske, a tehničku komisiju predstavnici gradsko UOP za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša.

Pročitajte još

JESTE LI KUPOVALI OVU ČOKOLADICU? Iz prodaje se povlači KitKat Mini

Dulist

ČEKA VAS KULINARSKA AVANTURA Restoran 360 već sutra otvara svoja vrata!

Dulist

VELIKE PROMJENE Booking.com više ne može jamčiti najnižu cijenu smještaja

Dulist