Natrag
26.3.2019 11:29

facebook

twitter

google

rss

dulist

50 godina pjevanja Zvonka Kristovića

9.1.2012 @ 15:43 Ana Prohaska Zanimljivosti
4;4

Podijelite:

„Ja sam svoje otpjev'o“- glasio je odgovor osamdesettrogodišnjeg Zvonka Kristovića iz Rožata na pitanje kako se osjeća nakon službenog oproštaja od zbora župe Uznesenja Marijina iz Rožata. 

 Na kraju misnog slavlja župni zborovi održali su prigodan koncert božićnih pjesama. Po završetku koncerta, gospar Viktor Soče, u ime zbora, darovao je sliku Zvonku Kristoviću kojeg  članovi zbora od milja zovu Nono, povodom njegove 50-te obljetnice pjevanja u tom zboru.  On je dugo godina bio i u Dubrovačkim trombunjerima te Limenoj glazbi Komolac. Ipak, pjevanje u crkvenom zboru najviše je ostavilo traga. Ljubav prema pjesmi prenio je i na svoje potomke, pa u župnim zborovima danas mu pjevaju unuk Maro Gončin i tri praunuke Leonarda,  ­­­­­­­­­­­­­­­Frančeska i Antoneta Gončin.
Zvonko Kristović rođen je 1929., a sa sjetom se prisjeća minulih dana u svom pedesetogodišnjem pjevačkom stažu:
– Prije nije bilo zbora, nego bi se okupili na balaturu na Matici (župna crkva Gospe Velike u Rožatu), pokojni Meno Vianelli zasvirao bi na orguljama, a mi bi pjevali, spontano,  onako iz srca. Najdraže mi je bilo zapjevati na misama koje je vodio pokojni fra Krsto. Kako se tad orila pjesma, samo da znate! A pjevalo se  na latinskom –prisjetio se Nono.  

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana