Natrag
21.6.2018 14:33

facebook

twitter

google

rss

dulist

50 godina mature ugostitelja generacije 1961./62.

25.5.2012 @ 17:27 Baldo Marunčić Zanimljivosti
8;8

Podijelite:

U lipnju davne 1962. godine maturirala su 22 đaka 3.c tadašnje Ugostiteljske škole, a danas su se sastali na poznatom mjestu slaveći okruglu obljetnicu – 50 godina mature.

Susret starih prijatelja započeo je prepoznavanjem i iskrenim prijateljskim zagrljajima. Odmah su krenule ćakule, tko gdje živi, koga nema, kako tko živi. Prekinuo ih je sadašnji ravnatelj Turističko-ugostiteljske škole Antun Perušina mašući imenikom iz 1962. godine i pozivajući ih na okupljanje u razred.

Ni u klupama se slavljenici nisu umirili već su kroz priču i prisjećanje pokazivali fotografije iz mladih dana i komentirali davno zarađene ocjene. Anegdota iz školskih klupa, naravno, nije nedostajalo.

Na proslavi svojih srednjoškolskih dana su se prisjetili Stjepan Bušić, Mijo Divić, Mato Đuratović, Jozo Galić, Stipe Gnječ, Baldo Kraljević, Pero Kulišić, Miho Marinović, Nikola Market, Želimir Nola, Ivo Perić, Davor Tomaš i Petar Ursić, a vrijedi istaknuti kako su proslavi nazočili i njihovi stari profesuri, Ivo Maleš i Aco Novaković.

Proslavi nisu mogli nazočiti Ivo Bašković, Tomislav Brajković, Željko Ficović, Jerko Franulović i Ivo Visković. Nazočni slavljenici sjetili su se i svojih kolega koji su preminuli: Vlado Bonovil, Stane Kličan, Ivo Radić i Ante Tomić.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana