Natrag
26.4.2018 11:16

facebook

twitter

google

rss

dulist

50 godina “Malog raspjevanog Dubrovnika”

10.7.2012 @ 9:42 Baldo Marunčić dulist IN

Podijelite:

Mali raspjevani Dubrovnik tradicionalnim je koncertom pred prepunim gledalištem ispred crkve Sv. Vlaha večer uoči otvaranja Dubrovačkih ljetnih igara proslavio 50 godina svog postojanja.

Ljubav dubrovačke djece i njihovog Dunda Đela koja traje već pola stoljeća još jednom je osvjedočena obljetničkim nastupom.

U publici se moglo primjetiti mnoge roditelje današnjih članova Malog raspjevanog Dubrovnika, bivše članove i sve ostale ljubitelje tog legendarnog dubrovačkog zbora.

Svi su oni pjevali pregršt poznatih dječjih pjesama („Lutkica na dar“, „Dubrovačka dječica su najljepša na svijetu“, „Gusar s Porporele“…), koje su, svaka na svoj način, začinile djetinjstvo mnogih Dubrovčana i ostale im u uhu sve do današnjih dana.

Svečarima su se na pozornici pridružile članice ženske klape FA Linđo, inače nekadašnje članice malog raspjevanog Dubrovnika, ali i dječji pjevački zbor iz Međugorja.

Ovu veliku obljetnicu zabilježile su i kamere HRT-a, pa je tako i ovaj obljetnički nastup zabilježen za povijest.

Komentari





O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana