Aktualno

5 projekata u sklopu programa “Mladi na djelu”

5 projekata u sklopu programa "Mladi na djelu"

Dubrovačko – neretvanska županija aktivno sudjeluje i trenutačno provodi pet projekata u okviru europskog programa 'Mladi na djelu', koji promiče aktivno građanstvo i mobilnost mladih te razvijanje solidarnosti i promicanje tolerancije među mladima.

 
Tako je Regionalna razvojna agencija DUNEA  partner u podakciji osposobljavanja i umrežavanja osoba aktivnih u radu s mladima i organizacijama mladih, u projektu YOUTH FOR FUTURE kojeg organizira poljska neprofitna organizacija. Susret mladih i osoba u radu s mladima predviđen je za listopad 2013. u Poljskoj, a cilj je okupiti sudionike i raditi na idejama za međunarodne projekte mladih te pronaći partnere za buduću suradnju.
Udruga  Agroturizam Konavle partner je talijanskoj neprofitnoj organizaciji PRISM te je u sklopu projekta ECO-PEOPLE sudjelovala u šestodnevnoj  razmjeni mladih u kolovozu ove godine na Siciliji. Cilj ovog  projekta je poticanje i aktivno promicanje održivog i eko-prijateljskog ponašanja među mladima.
Savjet mladih DNŽ je partner talijanskoj udruzi Sveglia Cittadina u regiji Puglia, u projektu BE YOUNG, BE CITIZEN koji uključuje mlade lidere, osobe u radu s mladima i mlade iz različitih zemalja EU, a odražava se na temu "2013. Europska godina građana". Susret maldih ljudi održat će se u listopadu 2013. u Italiji, a sudionici će raspravljati o europskim građanima: o svojim pravima,  mogućnostima, preprekama u korištenju svojih prava, iskustvima u civilnom društvu.
Grad Ploče nositelj je projekta za mlade MI SMO PROMJENA – MI SMO BUDUĆNOST!,  gdje su u sklopu šestodnevne razmjene 16 mladih Moliških Hrvata iz talijansko-hrvatske općine Kruč posjetili Grad Ploče.  Osnovna ideja ovog projekta bila je potaknuti  mlade ljude da preuzmu aktivnu ulogu u rješavanju problema lokalne zajednice i šire, te da budu svjesni svoje vlastite važnosti i značaja uključivanja u život zajednice.

Lokalna akcijska grupa LAG 5 partner je  britanskoj organizaciji Act Global CIC u projektu na temu društvenog uključivanja mladih u ukupan razvoj ruralne ekonomije. Susret je predviđen u svibnju 2014. godine.

'Mladi na djelu' je program Europske unije namijenjen mladima i organizacijama aktivnim u radu s mladima. Naglasak je na neformalnom učenju, koje se odvija na ležeran način, uz druženje, zabavu, volontiranje i razmjenu iskustva.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist