Crna kronika

43-godišnjak zatečen s 2,31 promila

MUP alkotest

Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 10 prometnih nesreća u kojima su tri osobe teže, a tri lakše ozlijeđene.
Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 500 represivnih mjera od čega izdvajamo 239 mjera poduzetih  zbog prekoračenja brzine i 22 mjere zbog vožnje pod utjecajem alkohola.

Iz prometa je isključeno 35 vozača i 9 vozila.
 
Tijekom noći sa subote na nedjelju, 7./8. prosinca, na području PU dubrovačko-neretvanske provedena je preventivno represivna akcija „Alkohol“ s ciljem sprječavanja vožnje pod utjecajem alkohola. Za vrijeme trajanja ove akcije policijski službenici utvrdili su ukupno 41 prometni prekršaj. Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju sankcionirano je 15 vozača protiv kojih slijede odgovarajuće prijave.
 
Najveća koncentracija alkohola od 2,31 g/kg izmjerena je kod 43-godišnjaka koji je u petak 6. prosinca oko 2,30 sati zatečen u mjestu Srebreno, Župa dubrovačka kako  upravlja osobnim vozilom splitskih registarskih oznaka i to prije stjecanja prava na upravljanje vozilom.
Zbog počinjenih prometnih prekršaja vozač je tijekom dana uz optužni prijedlog priveden na Prekršajni sud u Dubrovniku gdje je kažnjen novčanom kaznom.

Pročitajte još

U hotelu Vis 2 pronađeno beživotno tijelo muške osobe

Dulist

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist

Napustio nas je Ivo Jelić, jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a

Dulist