Sport

35. DIVLJA LIGA Koga je ‘ples kuglica’ gurnuo kome na megdan?

35. DIVLJA LIGA Koga je 'ples kuglica' gurnuo kome na megdan?

Prvi meč kvalifikacija 35. izdanja Prvenstva dubrovačkih kupališta u vaterpolu Divlje lige trebao bi se održati u ponedjeljak 23. srpnja na Porporeli, a tko će turnir otvoriti ovisi o odluci domaćina.

Saznali smo to na ždrijebu održanom u subotu ujutro pred Kneževim dvorom kod Meštrovićeva spomenika Marinu Držiću. Kuglice su ‘zaplesale’ u ritmu košarkaške reprezentativke Carmen Miloglav, malonogometnog reprezentativca Darija Marinovića te predsjednika Gradskog vijeća Marka Potrebice, koji će i ove godine nastupiti na Divljoj ligi, u kojoj igra od 1998. godine.

-Divlja liga je krasna tradicija u sjajnoj organizaciji Tončija Vlašića i drago mi je da je Grad Dubrovnik podupire. Vjerujem da ćemo se zabaviti i ove godine – rekao je Potrebica, procijenivši kako njegova ekipa Sovrnja Doli ‘sigurno neće igrati u Portu’, ali i da se nada da će pehar ostati u gradu.

-Vidjeli smo nedavno u Rusiji da se svakakva čudesa mogu dogoditi, ali da Sovrnja uđe u finale, takvo čudo je ipak malo previše. Ipak ja branim. Ovo je odlična zabava i nadam se da ćemo kao ekipa odigrati što više utakmica kako bismo što više mogli ‘zameziti’ – istaknuo je Potrebica.

-Krivo mi je što nema više mladih ekipa, bilo bi dobro da se što više mlađih uključi. Divlja liga treba opet biti ono što jest – izvrsna zabava. Nekima je vjerojatno opao interes kad su neke ekipe turnir shvatile ozbiljno i krenule trenirati pa protivnika ‘izubijaju’ s dvadeset razlike. Teško je tu naći mjeru – rekao je Potrebica.

Inače, ždrijebom je odlučeno kako će branitelj naslova FUN H2O Mlini biti nositelj skupine A te iz kvalifikacija čeka još tri sudionika. U B skupini nositelju Eliti pridružio se Palace, u skupini C ždrijeb je spojio Kamen Mali i Kokote, a u skupini D Turčinu Danče kao nositelju se pridružila susjedna Kolorina. U skupinama, B, C i D iz kvalifikacija ćemo saznati još po dva sudionika. Sedam je, dakle, sudionika glavnog turnira poznato, a još njih devet tek se ima izboriti.

Divlja liga ove godine trebala bi trajati do 20. kolovoza sa tradicionalnom završnicom u Portu, a 23 će ekipe igrati i u Orašcu, Mokošici, Mlinima, Platu, Cavtatu, Luci Čilipi te na Dančama i Porporeli.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr