Aktualno

337 zahtjeva za upis u vrtić, 77 na čekanju

337 zahtjeva za upis u vrtić, 77 na čekanju

Dječji vrtići Dubrovnik završili su postupak upisa u novu pedagošku godinu 2012./2013. i na svim vrtićima objavljena Lista prvenstva. Ukupno je zaprimljeno 377 zahtjeva za upis.

Upisano je 300 djece, 189 jasličkog i 111 djece vrtićkog uzrasta. Trenutno je neupisano 77 djece, 47 jasličkog i 30 vrtićkog uzrasta. No, Grad Dubrovnik će u suradnji s javnom ustanovom Dječji vrtići Dubrovnik do 1. rujna adaptirati i urediti dodatne prostore, kako bismo, kao i prošlih godina, u dubrovačke vrtiće smjestili svu djecu čiji su roditelji izrazili potrebu.

Iz godine u godinu raste potreba za uslugama Dječjih vrtića Dubrovnik, a samim tim i obuhvat djece nekim oblikom predškolskog odgoja. To je rezultat društvenih i gospodarskih procesa u našem društvu, ali i dugogodišnjeg kvalitetnog rada Dječjih vrtića Dubrovnik koji kontinuirano ulažu u napredak programa, ali i infrastrukture – navodi se na službenim stranicama Grada Dubrovnika.

Strateški je cilj gradske uprave, navode, je da predškolskim odgojem bude obuhvaćeno 90 % djece predškolskog uzrasta. Trenutni je obuhvat preko 70%, što je znatno iznad hrvatskog prosjeka. U tom smislu očekuje se skora realizacija dva projekta koji su prostorno-planski u visokom stupnju gotovosti ,odnosno uređenje dječjeg vrtića u sklopu društvenog centra u bivšem Hotelu Stadion koji će primiti 5 grupa i dječji vrtić u sklopu zgrade POS 2 u Mokošici koji će moći primiti 2 grupe.
 

Pročitajte još

ROĐENI ISTI DAN I GODINU Sretan rođendan Josipu Škerlju i Lukši Peku!

Dulist

IZVJEŠĆE O RADU POVJERENSTVA PRED VIJEĆNICIMA Na što su se žalili pacijenti tijekom 2023.?

Dulist

Izložba ‘Dani ponosa – herojska obrana Dubrovnika 1991.’ gostuje u Zagrebu

Dulist