Sport

33. DIVLJA LIGA Zaključene prijave, evo tko igra ove godine!

33. DIVLJA LIGA Zaključene prijave, evo tko igra ove godine!

Svi nositelji su se prijavili, osam najboljih sastava Divlje lige 2015., dok će se ostali sastavi boriti za preostalih osam mjesta u glavnom turniru, a ostalih je najmanje 15, a najviše 19.

Naime, četiri sastava su u čekaonici: dvije jer nisu sigurne hoće li skupiti dovoljan broj igrača, dok su prijave dvije momčadi nepotpune. Uglavnom, ukoliko stigne potvrda i za njih, i njihova imena će biti u jednoj od kuglica na ždrijebu. Među prijavljenima nema dva velikana, Špilje ’94 Danče te Solituda. Oba sastava su po dva puta bila najbolja: prvi su slavili 2002. i 2011., a drugi 2008. i 2009. godine.

Dakle, u glavnom turniru osmorica najboljih iz 2015. godine, redom: Kamen Mali (prvak, koji će biti nositelj skupine A), Penatur (finalist, nositelj skupine B), Palace (treće mjesto, nositelj skupine C), Kokoti (četvrtoplasirani sastav, nositelj skupine D), te Crvene stijene Orašac, Elafiti, Elita i FUN H2O Mlini, prošle sezone sudionici četvrtfinala, dok će u kvalifikacijama za osam preostalih mjesta u glavnom turniru igrati Turčin Danče, Lozica, Velika riva Doli, Plaža ispod Petke, Sovrnja Doli, Pasjača Popovići, Lukovica, Batahovina, Češke banje, Daksa, Sustjepan mali muo, Betula Danče, Uvalica, Villa Sherezade i Ponta žala Mokošica.

Terene su prijavili: Luka Čilipi, Plat, Mlini, Porporela, Šulić, Danče, Bellevue i Mokošica (Porat je rezerviran za završni dan).

U utorak, 5. srpnja bit će poznato kada će se održati i gdje ždrijeb (srijeda, 6. srpnja ili četvrtak, 7. srpnja). Kvalifikacije neće početi prije petka, 8., srpnja. Glavni turnir se igra od 16. do 30. srpnja. U predigri finala trebala bi zaigrati hrvatska vaterpolska reprezentacija, koja je prije točno 20 godina osvojila prvu medalju na velikim natjecanjima, srebro na Olimpijskim igrama u Atlanti (Maro Balić, Perica Bukić, Damir Glavan, Igor Hinić, Vjeko Kobeščak, Joško Kreković, Ognjen Kržić, Dubravko Šimenc, Siniša Školneković, Ratko Štritof, Renato Vrbičić, Tino Vegar i Zdeslav Vrdoljak).

Naslov prvaka Divlje lige ovog ljeta brani Kamen Mali Cavtat.

Pročitajte još

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr

Košarkaši Dubrovnika Pjević i Pavlović pozvani u mlađu reprezentaciju

Dulist