Sport

33.DIVLJA LIGA Evo koga su sparili Brato, Mihi, Bakero i Dule Top!

33.DIVLJA LIGA Evo koga su sparili Brato, Mihi, Bakero i Dule Top!

U jedinstvenom ambijentu Luže, pred Svetim Vlahom i Orlandom, uz specifične zvuke sastavljanja skele za otvaranje Igara i vožnje dostavnih vozila, jutros točno u 8.30 održana je svečanost ždrijeba 33. izdanja Prvenstva dubrovačkih kupališta u vaterpolu – Divlje lige.

Meštar od ceremonije i vladar mikrofona bio je uvijek blagoglagoljivi najuspješniji hrvatski paraolimpijac svih vremena Mihovil ‘Mihi’ Španja, a pri izvlačenju vrućih i hladnih ‘Kinder jaja’ asistirali su mu prvi čovjek Županije Nikola ‘Brato’ Dobroslavić, mokoški kralj futsala Dario ‘Bakero’ Marinović te najbolji rukometaš svijet Domagoj ‘Dule Top’ Duvnjak.

Ples ‘Kinder jaja’ (za koje se svake godine pitamo tko je pojeo čokoladu i tko se na kraju igra s tim pustim igračkicama?!) tako je odredio kako će kvalifikacije, koje kreću u subotu 9. srpnja, a nastavit će se i dan kasnije, otvoriti Batahovina i Češke banje. Oni će u more na Bellevueu uskočiti u 16.30 sati. Ni na ostatak parova u ždrijebu očekivano nije bilo prigovora ni službenih žalbi predstavnika ekipa.

Za one koje žele znati više, u kvalifikacijama za popunu skupine A (nositelji prvaci Kamen Mali uz lanjske četvrtfinaliste ekipu Elafiti) igrat će Pasjača Popovići i Lozica te Gjivovići Dolphins i Plaža ispod Petke. Za dva mjesta u skupini B (nositelj lanjski finalist Penatur i četvrtfinalist Crvene stijene Orašac) borit će se Velika riva Doli i Lukovica te dva dančarska predstavnika Turčin i Betula.

U skupini C (nositelji lanjski treći Palace te četvrtfinalist FUN H2O Mlini) svoje će mjesto kroz ‘kvale’ pokušati izboriti Batahovina i Češke Banje, koje u drugom kolu čeka Sustjepan mali muo te Daksa i Luka Čilipi. Mjesto u skupini D (nositelj lanjski četvrti Kokoti te četvrtfinalist Elita) tražit će Uvalica i Ponta žala Mokošica te Villa Sheherezade i Sovrnja Doli. Jedan poraz znači repasaž, a drugi kraj natjecanja.

Titulu brani Kamen Mali Cavtat, a tijekom ždrijeba najglasniji u žamoru bili su komentari kako bi ‘netko konačno trebao vratiti pokal pobjednika u Grad!’. Pokal je ‘stanovao’ u Gradu zadnji put 2012. (Montovjerna), nakon čega je tri godine u điru jugom županije (2013. Kamen Mali Cavtat, 2014. FUN H2O Mlini, 2015. Kamen Mali Cavtat).

Glavni turnir počinje u subotu 16. srpnja, a velika završnica u Portu zakazana je za subotu 30. srpnja.

Raspored prva dva dana kvalifikacija:
9. srpnja 2016., subota – Bellevue
16.30 sati: Batahovina – Češke banje
17.20 sati: Daksa – Luka Čilipi
18.10 sati: Pasjača Popovići – Lozica
19 sati: Gjivovići Dolphins – Plaža ispod Petke

10. srpnja 2016., nedjelja – Danče
15.30 sati: Uvalica – Ponta žala Mokošica
16.20 sati: Vila Sheherezada – Sovrnja Doli
17.10 sati: Velika riva Doli – Lukovica
18 sati: Turčin Danče – Betula Danče

Pročitajte još

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist

Pituri osvojili Kup Hrvatske!

Dulist

Jakov Bjeloš, Marino Maslać i Bruno Šimunović u dresu Hajduka osvojili međunarodni turnir

Dulist