Aktualno

3000 pravnih osoba duguje 15 milijardi kuna

3000 pravnih osoba duguje 15 milijardi kuna

Čak 3000 pravnih osoba koje duguju gotovo 15 milijardi kuna bit će uskoro poznate javnosti, a prvih sto na listi duguje pojedinačno više od 20 milijuna kuna.

Prema dosadašnjim podacima, na vrhu liste trebao bi se naći Tempo, koji na ime poreza duguje nešto više od 290 milijuna kuna. Hrvatska radiotelevizija nije previše daleko s dugom od 222 milijuna kuna. Na listi će se naći i brojne tvrtke koje su završile u stečaju kao što je Pan – papirna industrija s dugom većim od 140 milijuna kuna. Država će, s obzirom na financijsko stanje te tvrtke, teško naplatiti svoja potraživanja, donosi jutarnji. hr.
Nekadašnji varaždinski tekstilni div, Varteks, državi duguje više od 100 milijuna kuna. Na listi je i donedavno uspješno građevinsko poduzeće Konstruktor-inženjering koje duguje 72 milijuna kuna. Njegov vlasnik Željko Žderić osuđen je na šest mjeseci zatvora zbog nezakonitosti prilikom privatizacije GP Konstruktor.
Ni malobrojni sportski klubovi koji su registrirani kao pravne osobe nisu redoviti platiše poreza, pa će se na listi naći i Rukometni klub Zagreb s dugom od 39 milijuna kuna. Problema s uplatom poreza imaju i u privatnoj poliklinici Medikol, koja je na temelju ugovora s Hrvatskim zdravstvenim osiguranjem o PET/CT pretraga donedavno dobro zarađivala. Medikol duguje državi 25 milijuna kuna poreza.

Pročitajte još

Studentska ‘PEP konferencija’ ovog četvrtka i petka na Kampusu

Dulist

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist