Sport

3. Memorijalni biciklistički maraton

3. Memorijalni biciklistički maraton

Udruga Slavonsko Brodski Biciklist organizira 3. Memorijalni biciklistički ultramaraton. Ultramaraton kreće s Ovčare, a cilj mu je stići u Dubrovnik. Održava se u 7 etapa od 04. do 10. kolovoza. Svaki dan biciklisti, većinom svi rekreativci, prosječno će odvoziti 160 kilometara.

Proći će kroz gradove koji su podnijeli najviše stradavanja u Domovinskom ratu, te paljenjem svijeća na spomen obilježjima odati počast žrtvi mladih hrvatskih bojovnika koji su spremno dali živote za slobodu Domovine.

Ultramaratonci su ljudi iznimnih psihofizičkih sposobnosti, koje startajući na Ovčari sve do cilja na dubrovačkim Pilama, nosi želja za postizanjem nemogućeg.

Podsjećaju na herojske dane kada su se hrvatski branitelji upustili u misiju koju su mnogi proglašavali neostvarivom. Rute kojima biciklisti prolaze su mjesta koja su najviše pogođena ratnim razaranjima: Vukovar, Slavonski Brod, Okučani, Glina, Petrinja, Lovinac, Gračac, Škabrnja, Knin, Zadar, Dubrovnik.

Očuvanje tradicije memorijalnog karaktera utrke, vrhunska organizacija i sve veći interes, prioriteti su od početka, za što su zaslužni članovi Udruge koji svojim trudom i zalaganjem promiču ciljeve maratona, Hrvatska policija koja prati utrku te dosadašnji sponzori.

Udrugu su osnovali branitelji i njihova djeca. Cilj projekta je obilježavanje Dana Branitelja i Dana Domovinske zahvalnosti te promocija Hrvatske kao biciklističke destinacije.

Pročitajte još

U 17 SATI Košarkaši Dubrovnika dočekuju Splićane u Gospinu polju

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist