Natrag
21.4.2018 08:02

facebook

twitter

google

rss

dulist

25 godina izvaninstitucionalne skrbi u Dubrovniku

12.6.2012 @ 17:22 Ana Prohaska Zanimljivosti

Podijelite:

Predsjednica Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Olga Muratti nazočila je danas stručnom skupu na temu "Izazovi izvaninstitucionalne skrbi" kojeg je povodom obilježavanja 25 godina djelovanja izvaninstitucionalne skrbi organizirao Dom za starije i nemoćne osobe Dubrovnik.

Na početku skupa ravnateljica Doma za starije i nemoćne Marica Miletić dala je uvid u organizaciju ove službe od njenog postanka prije 25 godina.

Predsjednica GV Olga Muratti u svom je govoru pohvalila Služba za njegu i pomoć starijim osobama u kući te zahvalila na ustrajnosti, radu i trudu oko građana starije životne dobi.

-Zajedničkim pristupom jedinica lokalne samouprave, stručnjaka i udruga civilnog društva, Grad Dubrovnik ima ponajbolju izvaninstitucionalnu skrb građana starije životne dobi u Hrvatskoj – istaknula je Muratti.

Predstavnik Zaklade Blaga djela, koja već nekoliko godina financira timove koji skrbe o najstarijim građanima u njihovim domovima, istaknuo je kako su kapaciteti Zaklade i Doma dovoljno veliki da brinu i o puno većem broju potrebitih osoba te pozvao sve građane koji trebaju takav vid pomoći da se obrate Domu za starije i nemoćne.  

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
Impressum |  © 2013 dulist d.o.o. Sva prava pridržana