Natrag
22.2.2019 21:41

facebook

twitter

google

rss

dulist

22,5 milijuna kuna za navodnjavanje Opuzena

11.4.2013 @ 9:52 Dulist Politika
3;3

Podijelite:

 Župan Nikola Dobroslavić potpisao je predugovore o korištenju 22,5 milijuna kuna vrijednog sustava navodnjavanja s korisnicima poljoprivrednog zemljišta na 310 hektara velikoj lokaciji Glog u Opuzenu.

Grad Opuzen je, u konkurenciji nekoliko jedinica lokalne samouprave iz doline Neretve,  dobio bespovratna sredstva od 22,5 milijuna kuna od Globalnog fonda za zaštitu okoliša i to putem Svjetske banke.

Za radove na sustavu navodnjavanja na predjelu na kojemu zemljište imaju 234 korisnika ishođena je lokacijska dozvola, a potvrda na glavni projekt očekuje se do kraja mjeseca. Radovi bi trebali biti gotovi do 30. lipnja 2014. godine.

Osim uređenja sustava navodnjavanja korisnicima će troškovi održavanja i korištenja zemljišta biti znatno smanjeni jer će za održavanje sustava morati izdvajati svega 2100 kuna godišnje po hektaru.

Potpisujući predugovore s korisnicima zemljišta župan Dobroslavić pohvalio je Grad Opuzen i gradonačelnika Iva Mihaljevića jer su uspjeli privući ovu donaciju te je čestitao mještanima koji su dobili mogućnost da im poljoprivredne površine budu u ovom sustavu navodnjavanja.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana