Crna kronika

21 prometna – 15 ozlijeđenih

21 prometna - 15 ozlijeđenih

Šest osoba je teže, a devet ih je lakše ozlijeđeno u čak 21 prometnoj nesreći u proteklih tjedan dana.

Prema izvješću PU dubrovačko – neretvanske sankcionirana su 424 sudionika u prometu, od čega osam zbog alkoholiziranosti i 167 zbog prekoračenja brzine. Prometna nesreća s ozlijeđenima dogodila se i ovu nedjelju, 9. listopada, oko 5.15 sati na D-8, u Lozici. Jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozljede neopasne po život, a tri su lakše ozlijeđene.

26-godišnjak je upravljao osobnim vozilom, dubrovačkih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom iz smjera istoka prema zapadu, kada je izlaskom iz zavoja izgubio nadzor nad vozilom, prešao u suprotnu kolničku traku te udario u zaštitnu ogradu. Izvršenim alkotestiranjem vozaču je izmjereno 0,56 promila alkohola u krvi.

U ovoj prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede neopasne po život zadobio je 25-godišnjak, dok su lakše ozljede zadobili vozač te dvojica putnika, u dobi od 35 i 30 godina.

A u noći sa subote na nedjelju, oko ure dogodila se nesreća u Metkoviću. Upravljajući osobnim vozilom dubrovačkih registracijskih oznaka 22-godišnjak se kretao kolnikom D-9, iz smjera Metkovića u smjeru Opuzena. Izgubio je nadzor nad vozilom i prešao u suprotnu kolničku traku te izletio na zemljano proširenje.

Teške tjelesne ozljede zadobila je 16-godišnja putnica, a vozač i 18-godišnji putnik su lakše ozlijeđeni. Izvršenim alkotestiranjem vozaču je izmjereno 1,02 promila alkohola u krvi. Nakon pružene liječničke pomoći u Domu zdravlja u Metkoviću, ozlijeđeni su prevezeni u splitsku bolnicu gdje su im konstatirane ozljede, a 16-godišnja putnica je zadržana na daljnjem liječenju.
 
 

Pročitajte još

U hotelu Vis 2 pronađeno beživotno tijelo muške osobe

Dulist

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist

Napustio nas je Ivo Jelić, jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a

Dulist