Natrag
17.2.2019 00:44

facebook

twitter

google

rss

dulist

20 zapljena opojnih droga

29.7.2013 @ 12:22 Ana Prohaska Crna kronika

Podijelite:

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske evidentirano je ukupno 20 zapljena opojnih droga.

Kod ukupno 18 osoba pronađene su i oduzete manje količine marihuane, speeda, hašiša i lijekova s liste opojnih droga, i to u 12  slučajeva na graničnim prijelazima te kod šest osoba na području Ploče te otoka Korčule i Lopuda. Radi se o 13 stranih i pet hrvatskih državljana koji su prekršajno sankcionirani sukladno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga.
Osim spomenutih zapljena manjih količina droga, izdvajamo dvije zapljene na području Metkovića i Konavala kojom prilikom su pronađene i oduzete ukupno 32 stabljike indijske konoplje.     
 
Naime, u subotu, 27.srpnja, prilikom provođenja zasjeda na području Mileževac u Metkoviću,  kod nasada 12 stabljika indijske konoplje, visine do 203 cm, policijski službenici Postaje granične policije Metković zatekli su 59 godišnjaka s plastičnim kanisterom. Stabljike indijske konoplje su oduzete, dok je pretragom njegove kuće pronađena i oduzeta kutija s 9 gr marihuane te drveni kundak s mehanizmom za okidanje lovačke puške, a za koju 59-godišnjak nije posjedovao potrebna odobrenja. Zbog sumnje da je počinio kaznena djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama te nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari, protiv osumnjičenog 59-godišnjaka slijedi kaznena prijava.
Jučer, 28. srpnja, u dvorištu kuće u mjestu Gruda u Konavlima, korisnika 42-godišnjaka, policijski službenici Policijske postaje Gruda pronašli su i oduzeli 20 stabljika indijske konoplje, visine do 120 cm.

Protiv 42-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana