AktualnoUrednički izbor

20-GODIŠNJI MOTORIST U PRITVORU Policija: ‘Upoznati smo s intervencijom sa snimke. Građanin je pomogao policijskom službeniku’

20-GODIŠNJI MOTORIST U PRITVORU Policija: 'Upoznati smo s intervencijom sa snimke. Građanin je pomogao policijskom službeniku'

20-godišnji motorist, nakon događaja na benzinskoj postaji u Župi dubrovačkoj, uhićen je i predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela prijetnje i prisile prema službenoj osobi, ističu iz PU.

-Upoznati smo s intervencijom sa snimke. U ovom trenutku možemo potvrditi da je jedan od sudionika intervencije policijski službenik i to onaj koji nije jasno vidljiv na snimci, dok je drugi sudionik građanin koji je pomogao policijskom službeniku prilikom intervencije – istaknuli su iz PU. Nisu u mogućnosti dati više detalja obzirom kako Policijska uprava provodi inspiciranje ovog događaja.

Bura reakcija na društvenim mrežama
Podsjetimo, unatoč tome što je glasnogovornica Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Davorka Bečić za DuList demantirala paniku u javnosti po pitanju lažnog policajca istaknuvši kako se radi o nesporazumu, u javnosti se pojavila video-snimka navedenog događaja. Na njoj se naime potvrđuju navodi koji su izazvali buru reakcija na društvenim mrežama o postojanju osobe koja se lažno predstavlja kao policijski službenik što je, napomenimo, kazneno djelo. DuList je došao i do osobe koja je dijelom posvjedočila događaju na benzinskoj postaji u Župi dubrovačkoj u srijedu.

-Bit svega je što se muškarac u sivoj majici predstavlja kao policajac i njega napada, drži mu kočnicu, čupa mu ključe, vadi mu retrovizor s prozora – rekao nam je naš izvor koji je htio ostati anoniman.

Cijela priča o lažnom policajcu krenula je nakon što je na društvenim mrežama osvanula objava: ‘Pazite, po Župi dubrovačkoj ‘intervenira’ lažni policajac u civilu. Predstavlja se kao inspektor, obučen je u svijetlo sivu majicu, kratke rebatinke, crnije puti, krupnije građe’. DuList je informaciju provjerio u PU dubrovačko-neretvanskoj te su nam u četvrtak rekli:

-Prilikom intervencije prema osobi koja se pokušala udaljiti s mjesta događaja, u srijedu u 21 sat, policijskom službeniku u civilu pomogla je civilna osoba koja nije policajac. Dakle, do dolaska patrole, u pomoć je priskočio građanin, odnosno civil pa se vjerojatno iz toga stvorila priča o lažnom policajcu – istaknuto je.

Pročitajte još

Djelatnici Libertasa naučili hrvatski znakovni jezik

Dulist

KAZNE I DO 13 TISUĆA EURA Fina upozorava na obavezu slanja važnih dokumenata

Dulist

OBRAĐENA GOTOVO SVA BIRAČKA MJESTA HDZ-u 61 mandat, SDP-u 42

Dulist