Sport

17. KOLO U Gospino polje u nedjelju dolazi jesenski prvak lige!

17. KOLO U Gospino polje u nedjelju dolazi jesenski prvak lige!

Košarkaše Dubrovnika u nedjelju od 18 sati i 30 minuta očekuje derbi 17. kola Prve lige.

U sportsku dvoranu u Gospinom polju dolaze jesenski prvaci, igrači KK Jazine Arbanasi iz Zadra. Nedjeljni poraz u Đakovu (84:77) malo je poremetio dubrovačke planove o ulasku u doigravanje, među četiri najbolja kluba u ovom natjecanju, ali dobra vijest je što se za susret protiv Zadrana vraćaju Ivan Vodopija i Vlaho Raguž. KK Dubrovnik bit će sigurno jači nego u proteklim susretima, a dobro je poznato kako se na domaćem terenu gosti baš i nisu proslavili u aktualnoj sezoni. Igrači trenera Željka Vreću imaju sedam pobjeda i samo jedan poraz.

-Vjerujem u nastavak pobjedničkog niza u Dubrovniku. Pogled na tablicu dovoljno govori koliko je ovo važna utakmica i za jedne i za druge. Osobno mislim kako će na kraju sezone jedna od ove dvije momčadi ostati bez doigravanja za prvaka Prve lige. Svima nam je u klubu jasno što možemo dobiti uspjehom u nedjelju, pobjeda nam širom otvara vrata doigravanja što nije imperativ, ali sigurno je – velika želja – naglašava Darko Kunce, šef struke KK Dubrovnik i pomoćni trener seniorske momčadi.

Nedjeljni ogled puno je važniji dubrovačkim košarkašima.

-Istina, ne želimo bježati od te činjenice. Zadranima pobjeda praktički donosi plasman među četiri najbolje momčadi, ali neće puno izgubiti u slučaju lošeg rezultata. Oni su rasterećeni, a mi moramo pobijediti ako želimo u doigravanje. Sve ćemo napraviti kako bi došli do uspjeha protiv košarkaša Jazina Arbanasa jer računica je jednostavna do kraja sezone. Uz tri domaće pobjede u preostala tri susreta (Jazine Arbanasi, Zapruđe i Ribola Kaštela) i s jednim gostujućim slavljem u dvobojima protiv Rudeša, Kvarnera i Universitasa, mi smo u tom, toliko spominjanom, doigravanju – zaključio je Kunce.

Košarkaši Dubrovnika su nakon 16 odigranih utakmica na petom mjestu s devet pobjeda i sedam poraza, a igrači Jazina Arbanasa su treći s omjerom 11-5. Derbi 17. kola Prve lige u nedjelju u Dubrovniku počinje u 18 sati i 30 minuta.

Izvor: KK Dubrovnik

Pročitajte još

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist

NAKON 24 GODINE Hrvatska malonogometna reprezentacija izborila Svjetsko prvenstvo!

Dulist