Aktualno

16 malih poduzetnika će dobiti web stranicu

Rektorica prof. dr. sc. Vesna Vrtiprah i predsjednica HGK, ŽK Dubrovnik Terezina Orlić te 16 poduzetnika koji sudjeluju u projektu potpisali su ugovore o provedbi Projekta „WebPoSt – izrada web stranice za poduzetnike od strane studenata“.

Ugovor definira predviđeni obim Projekta, obaveze poduzetnika i studenata te posredničke obaveze HGK ŽK Dubrovnik. Svrha Projekta je pomoć malim županijskim poduzetnicima u izradi prezentacije na webu te studentima u stjecanju praktične obuke.

 
– Izuzetno mi je drago što je došlo do ove suradnje. Upravo mladi ljudi koji studiraju na Sveučilištu u Dubrovniku će osvježiti i doprinijeti razvoju malih tvrtki. Vidim da su i poduzetnici prepoznali korist od ovog projekta te da će biti zadovoljni rezultatima studenata – poručila je rektorica Vrtiprah.
 
– Ideja je odlična. Novčana vrijednost nije velika, ali vjerujem da će vam web stranica pomoći u konkurentnosti jer vremena su turbulentna. Javili su nam se poduzetnici iz cijele županije i to je ono najvažnije – poručila je Orlić.
 
– Studenti će kroz kolokvije, diplomske i seminare radove izraditi web stranicu. Na taj način će oni svoje teorijsko znanje primijeniti u praksi, a mali poduzetnici besplatno dobiti web stranicu.
 
Želim kreativno i praktično usavršiti svoje znanje koje sam dobila na Sveučilištu. Isto tako prije nego što završim sa svojim obrazovanjem želim steći i iskustvo koje bi mi moglo donijeti i posao – kazala je studentica Odjela za elektrotehniku i računarstvo Katarina Radić.
 
Web stranice će biti stavljene u funkciju do kraja ove akademske godine. Kvalitetu stranica ocjenjivat će, uz ostale, i Centar za dizajn Hrvatske gospodarske komore, te će zajedno sa Sveučilištem nagraditi najuspješnije radove.
 
Iz HGK-a naglašavaju da su izrazito zadovoljni ovim projektom, naglašavaju da su imali mnogo veći odaziv poduzetnika, ali zbog broja studenata morali smo svesti to na razumnu brojku. – Naravno ovo neće biti kraj projekta već će se on nastavit razvijati i širiti – poručili su iz HGK.
 

Pročitajte još

Opća bolnica Dubrovnik stručnjacima poklonila edukaciju iz likovne terapije

Dulist

IVAN ĐIKIĆ Ne smije se toliko paničariti, koronavirus sličan je virusu gripe

Dulist

Devet novih sumnji na koronavirus, Hrvatska je spremna i na zatvaranje granice

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija