Aktualno

16 malih poduzetnika će dobiti web stranicu

16 malih poduzetnika će dobiti web stranicu

Rektorica prof. dr. sc. Vesna Vrtiprah i predsjednica HGK, ŽK Dubrovnik Terezina Orlić te 16 poduzetnika koji sudjeluju u projektu potpisali su ugovore o provedbi Projekta „WebPoSt – izrada web stranice za poduzetnike od strane studenata“.

Ugovor definira predviđeni obim Projekta, obaveze poduzetnika i studenata te posredničke obaveze HGK ŽK Dubrovnik. Svrha Projekta je pomoć malim županijskim poduzetnicima u izradi prezentacije na webu te studentima u stjecanju praktične obuke.

 
– Izuzetno mi je drago što je došlo do ove suradnje. Upravo mladi ljudi koji studiraju na Sveučilištu u Dubrovniku će osvježiti i doprinijeti razvoju malih tvrtki. Vidim da su i poduzetnici prepoznali korist od ovog projekta te da će biti zadovoljni rezultatima studenata – poručila je rektorica Vrtiprah.
 
– Ideja je odlična. Novčana vrijednost nije velika, ali vjerujem da će vam web stranica pomoći u konkurentnosti jer vremena su turbulentna. Javili su nam se poduzetnici iz cijele županije i to je ono najvažnije – poručila je Orlić.
 
– Studenti će kroz kolokvije, diplomske i seminare radove izraditi web stranicu. Na taj način će oni svoje teorijsko znanje primijeniti u praksi, a mali poduzetnici besplatno dobiti web stranicu.
 
Želim kreativno i praktično usavršiti svoje znanje koje sam dobila na Sveučilištu. Isto tako prije nego što završim sa svojim obrazovanjem želim steći i iskustvo koje bi mi moglo donijeti i posao – kazala je studentica Odjela za elektrotehniku i računarstvo Katarina Radić.
 
Web stranice će biti stavljene u funkciju do kraja ove akademske godine. Kvalitetu stranica ocjenjivat će, uz ostale, i Centar za dizajn Hrvatske gospodarske komore, te će zajedno sa Sveučilištem nagraditi najuspješnije radove.
 
Iz HGK-a naglašavaju da su izrazito zadovoljni ovim projektom, naglašavaju da su imali mnogo veći odaziv poduzetnika, ali zbog broja studenata morali smo svesti to na razumnu brojku. – Naravno ovo neće biti kraj projekta već će se on nastavit razvijati i širiti – poručili su iz HGK.
 

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist