Natrag
23.2.2019 06:04

facebook

twitter

google

rss

dulist

1/3 vijećnika podnijela prijedlog o raspisivanju referenduma

6.4.2012 @ 15:30 Dulist Aktualno
2;2

Podijelite:

Klub vijećnika HDZ-a i HSS-a napravilo je Prijedlog za donošenje odluke i raspisivanju referenduma o upravljanju gradskim zidinama.

Prijedlog, koji je danas upućen Gradskom vijeću Grada Dubrovika, potpisalo je 11 vijećnika.  

Kako se navodi u priopćenju Prijedlog za donošenje odluke o raspisivanju referenduma je podnesen sukladno članku 20. i 21. Statuta Grada Dubrovnika, a potpisan od 1/3 članova Gradskog vijeća s prijedlogom da referendumsko pitanje bude:
Tko treba upravljati dubrovačkim zidinama:

  1. Društvo prijatelja dubrovačke starine?
  2. Grad Dubrovnik ( SDP, HNS, HSLS, HSU, NL)?

U obrazloženju se nadalje navodi:

„Nakon proteklih događaja između Grada i DPDS-a koji se temelji na dugogodišnjim ugovorima između Grada i društva te činjenice da je od 1952. godine, tj. od osnivanja društva osnovni cilj i svrha Društva očuvanje kulturne baštine, a posebno fortifikacijskih građevina na području bivše Dubrovačke republike te da je upravo uspješna skrb rezultat današnjeg stanja i sačuvanosti ovih objekata, smatramo da o ovakvom važnom i osjetljivom pitanju za Dubrovnik i dubrovačku tradiciju svoje mišljenje moraju dati i imaju pravo dati svi birači na području grada Dubrovnika što je potvrđeno zakonom i Statutom Grada Dubrovnika te se predlaže Gradskom vijeću da donese odluku o raspisivanju referenduma“.
 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana