Kultura

’12 umjetnika i Sveti Vlaho’ u Teatru

'12 umjetnika i Sveti Vlaho' u Teatru

U sklopu tradicionalne 15. Feste 2016. u Kazalištu Marina Držića otvorena je u ponedjeljak izložba ’12 umjetnika i sveti Vlaho’, u suradnji s Maticom iseljenika i Kazalištem Marina Držića, a ostat će otvorena do 21. veljače.

U foyeru KMD-a svoje su radove izložili Mišo Baričević, Josip Ivanović, Ivana Jovanović Trostmann, Maro Kriste, Jagoda Lasić, Loren Ligorio, Iris Lobaš Kukavičić, Miho Skvrce, Tonko Smokvina, Viktor Šerbu, Josip Škerlj i Nada Zec Ivanović.

– Ovim izložbama stvaramo arhiv koji će netko sutra proučavati i tematski objediniti – kazao je među ostalim povjesničar umjetnosti Marin Ivanović, koji je kazao i to kako ‘slavimo primarno našeg sveca, ali stvaramo i određenu baštinu za dalje’.

– Onome tko nije vjernik jednako je važan Parac kao i onome tko je vjernik jer utjelovljuje čovjeka koji je građanin ovog grada – kazao je Ivanović koji je izložbu ’12 umjetnika i sveti Vlaho’ posvetio prerano preminulom vlasniku galerije Sebastian Mariu Dujiću.

Voditeljica Hrvatske matice iseljenika Dubrovnik Maja Mozara kazala je kako je izložba plod suradnje udruge Festa, Kazališta Marina Držića i Matice iseljenika, te je dodala kako se raduje svim događanjima kroz godinu posvećenima Parcu, baš kao i don Toma Lučić, koji je najavio prvu misu nakon obnove Parčeve crkve, kazavši kako se ‘od ljepote Crkve neće se moći gledati’, pa će svi morati nositi sunčane naočale’.

Pročitajte još

U SUBOTU U TEATAR! Alma Prica u sapunici ‘Španjolski komad’

Dulist

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist