Natrag
21.7.2018 04:16

facebook

twitter

google

rss

dulist

’12 umjetnika i Sveti Vlaho’ u Teatru

27.1.2016 @ 0:50 Dulist Kultura
13;13

Podijelite:

U sklopu tradicionalne 15. Feste 2016. u Kazalištu Marina Držića otvorena je u ponedjeljak izložba ’12 umjetnika i sveti Vlaho’, u suradnji s Maticom iseljenika i Kazalištem Marina Držića, a ostat će otvorena do 21. veljače.

U foyeru KMD-a svoje su radove izložili Mišo Baričević, Josip Ivanović, Ivana Jovanović Trostmann, Maro Kriste, Jagoda Lasić, Loren Ligorio, Iris Lobaš Kukavičić, Miho Skvrce, Tonko Smokvina, Viktor Šerbu, Josip Škerlj i Nada Zec Ivanović.

– Ovim izložbama stvaramo arhiv koji će netko sutra proučavati i tematski objediniti – kazao je među ostalim povjesničar umjetnosti Marin Ivanović, koji je kazao i to kako ‘slavimo primarno našeg sveca, ali stvaramo i određenu baštinu za dalje’.

– Onome tko nije vjernik jednako je važan Parac kao i onome tko je vjernik jer utjelovljuje čovjeka koji je građanin ovog grada – kazao je Ivanović koji je izložbu ’12 umjetnika i sveti Vlaho’ posvetio prerano preminulom vlasniku galerije Sebastian Mariu Dujiću.

Voditeljica Hrvatske matice iseljenika Dubrovnik Maja Mozara kazala je kako je izložba plod suradnje udruge Festa, Kazališta Marina Držića i Matice iseljenika, te je dodala kako se raduje svim događanjima kroz godinu posvećenima Parcu, baš kao i don Toma Lučić, koji je najavio prvu misu nakon obnove Parčeve crkve, kazavši kako se ‘od ljepote Crkve neće se moći gledati’, pa će svi morati nositi sunčane naočale’.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana