Zanimljivosti

116-000 Zapamtite ovaj važni broj!

Jedinstveni broj za nestalu djecu, 116-000, od danas je u funkciji u Hrvatskoj. Riječ je o besplatnom broju kojeg bi svaki roditelj trebao znati, istaknuto je na konferenciji u povodu Međunarodnog dana nestale djece.

Svake godine u svijetu nestane 8 milijuna djece, što je gotovo 22 tisuće djece dnevno. Većina djece bude pronađena u roku od tjedan dana, no velik broj njih, nikad se ne vrati kući, otkrila je crnu statistiku pravobraniteljica za djecu, Mila Jelavić.
No, također je poručila kako Hrvatska srećom, nije dio te statistike, iako je ove godine u hrvatskoj nestalo njih 348.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić posebno je naglasio da se za prijavu nestanka osobe ne treba čekati 24 sati, upravo suprotno, nestanak osobe treba prijaviti što prije, a iskustva policije pokazuju da se u tom slučaju djeca vrate ili ih policija brzo pronađe, donosi index.hr.

Pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić zalaže se i za osnivanje Nacionalnog centra za nestalu djecu, koji bi rukovodio svim aktivnostima u pronalaženju nestale djece, kao i za donošenje protokola o postupanju, kojim bi se predvidjele aktivnosti policije i drugih tijela u slučajevima nestanka djece.
 

Pročitajte još

Predsjednica nije ostala na Thompsonu, u društvu premijera uživa na koncertu klape Intrade

Dulist

Franković ‘opalio selfie’ s Thompsonom prije koncerta na Stradunu

Dulist

UZ DAN BRANITELJA 3D mapping ratnog razaranja Festivalske palače

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija