Natrag
22.2.2019 00:06

facebook

twitter

google

rss

dulist

116-000 Zapamtite ovaj važni broj!

24.5.2013 @ 15:50 Mia Njavro Zanimljivosti

Podijelite:

Jedinstveni broj za nestalu djecu, 116-000, od danas je u funkciji u Hrvatskoj. Riječ je o besplatnom broju kojeg bi svaki roditelj trebao znati, istaknuto je na konferenciji u povodu Međunarodnog dana nestale djece.

Svake godine u svijetu nestane 8 milijuna djece, što je gotovo 22 tisuće djece dnevno. Većina djece bude pronađena u roku od tjedan dana, no velik broj njih, nikad se ne vrati kući, otkrila je crnu statistiku pravobraniteljica za djecu, Mila Jelavić.
No, također je poručila kako Hrvatska srećom, nije dio te statistike, iako je ove godine u hrvatskoj nestalo njih 348.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić posebno je naglasio da se za prijavu nestanka osobe ne treba čekati 24 sati, upravo suprotno, nestanak osobe treba prijaviti što prije, a iskustva policije pokazuju da se u tom slučaju djeca vrate ili ih policija brzo pronađe, donosi index.hr.

Pravobraniteljica za djecu Mila Jelavić zalaže se i za osnivanje Nacionalnog centra za nestalu djecu, koji bi rukovodio svim aktivnostima u pronalaženju nestale djece, kao i za donošenje protokola o postupanju, kojim bi se predvidjele aktivnosti policije i drugih tijela u slučajevima nestanka djece.
 

Komentari

O autoru: Mia Njavro

Diplomirana novinarka i magistrica komunikologije. U slobodno vrijeme pišem, u radno vrijeme pišem. Prestala sam skupljati salvete, a najčešće se bavim temama od životne važnosti, kao što su filmovi, glazba i društveni mediji.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana