Natrag
20.4.2019 22:28

facebook

twitter

google

rss

dulist

11 GODINA IZA NJIH Završila ovogodišnja Ljetna škola filma Šipan, do idućeg ljeta!

15.8.2014 @ 19:34 Dulist dulist IN

Podijelite:

Gotovo je gotovo pjevali su mladi polaznici jedanaeste Ljetne škole filma Šipan ponosno defilirajući na pozornicu prilikom svečane premijere radova svih radionica koja se 14. kolovoza održala u Šipanskoj luci.

No već sljedeći tren zapitali su se: „ A što ćemo raditi sutra?“
I zaista je tako jer proteklih deset dana Šipan je ponovo živio s filmom i za film. Ove godine u produkciji Mira Bronzića i Nilsa Neuberta škola je bila podjeljenja u tri radionice . Fotografsku radionicu vodio je slovenski fotograf Mirko Bijuklić a na svojoj izložbi predstavili su se nizom portreta i zanimljivih motiva iz Šipanske luke.
Animiranu radionicu ove godine vodio je mladi duo iz filmskog kretaivnog studia Vanima iz Varaždina Sandra Malenica i Hrvoje Selec. S mladim animatorim ponosno su premijerno prikazali čak šesti i pol minutni animirani crtani film „Dobro došli na Šipan“ koji na dječji karekterističan i smješan način govori o odnosu turista i domačih na Šipanu.
Oni najstariji ove godine okupili su se u radionici dokumentarnog filma pod vodstvom Petre Seliškar, Branda Ferro i Nikole Kapidžića. Predstavlajujći svoje portrete te kroz zanimljivu video i audio šetnju Šipanskom lukom na vrlo vješt i filmski zreo način dočarali su nam kako izgledaju tračevi u jednom malom mjestu i otoku kao što je Šipan. Tome u prilog ide i sam naslov filma – „I klupe imaju uši“
A po strom dobrom običaju proteklih deset dana Šipanci su mogli uživati u čitavom nizu zanimljivih filmski večer i ostalih popratnih programa. Tako su u otvorenom kinu „Ispod starog platnja“ prikazani filmovi „Mama Europa“, „Visoka modna napetost“, „La grande belezza“, „Zoran, moj nečak idiot“ te „Kapetan Mikula mali“. Predstavljen je Dubrovnik film fetival djece i mladih zamalja Mediterana – Duff, a posjetitelji su uživali u koncertu Buca & Srđana kao i večeri bajki i narodnih priča uz Jasnu Held. Kao predprogram filmskim večerim projicirani su animirani filmovi filmsko kretivnog studia Vamima, a u posjetu radionicama i fetivalu bili su Petar Mišo Mihočević, producent Miha Černec i Đive Galov.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana