DuList IN

11 GODINA IZA NJIH Završila ovogodišnja Ljetna škola filma Šipan, do idućeg ljeta!

11 GODINA IZA NJIH Završila ovogodišnja Ljetna škola filma Šipan, do idućeg ljeta!

Gotovo je gotovo pjevali su mladi polaznici jedanaeste Ljetne škole filma Šipan ponosno defilirajući na pozornicu prilikom svečane premijere radova svih radionica koja se 14. kolovoza održala u Šipanskoj luci.

No već sljedeći tren zapitali su se: „ A što ćemo raditi sutra?“
I zaista je tako jer proteklih deset dana Šipan je ponovo živio s filmom i za film. Ove godine u produkciji Mira Bronzića i Nilsa Neuberta škola je bila podjeljenja u tri radionice . Fotografsku radionicu vodio je slovenski fotograf Mirko Bijuklić a na svojoj izložbi predstavili su se nizom portreta i zanimljivih motiva iz Šipanske luke.
Animiranu radionicu ove godine vodio je mladi duo iz filmskog kretaivnog studia Vanima iz Varaždina Sandra Malenica i Hrvoje Selec. S mladim animatorim ponosno su premijerno prikazali čak šesti i pol minutni animirani crtani film „Dobro došli na Šipan“ koji na dječji karekterističan i smješan način govori o odnosu turista i domačih na Šipanu.
Oni najstariji ove godine okupili su se u radionici dokumentarnog filma pod vodstvom Petre Seliškar, Branda Ferro i Nikole Kapidžića. Predstavlajujći svoje portrete te kroz zanimljivu video i audio šetnju Šipanskom lukom na vrlo vješt i filmski zreo način dočarali su nam kako izgledaju tračevi u jednom malom mjestu i otoku kao što je Šipan. Tome u prilog ide i sam naslov filma – „I klupe imaju uši“
A po strom dobrom običaju proteklih deset dana Šipanci su mogli uživati u čitavom nizu zanimljivih filmski večer i ostalih popratnih programa. Tako su u otvorenom kinu „Ispod starog platnja“ prikazani filmovi „Mama Europa“, „Visoka modna napetost“, „La grande belezza“, „Zoran, moj nečak idiot“ te „Kapetan Mikula mali“. Predstavljen je Dubrovnik film fetival djece i mladih zamalja Mediterana – Duff, a posjetitelji su uživali u koncertu Buca & Srđana kao i večeri bajki i narodnih priča uz Jasnu Held. Kao predprogram filmskim večerim projicirani su animirani filmovi filmsko kretivnog studia Vamima, a u posjetu radionicama i fetivalu bili su Petar Mišo Mihočević, producent Miha Černec i Đive Galov.

Pročitajte još

Iako mu je prva godina, ‘Župski pjat’ već se može nazvati – tradicionalnim festivalom!

Dulist

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist