Aktualno

103 županijske plaže izvrsne kakvoće

103 županijske plaže izvrsne kakvoće

Prema drugom ispitivanju mora, koje je od 28. svibnja do 06. lipnja 2012. godine obavio  Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, uzorci mora na svih 106  plaža u Županiji odgovarali su uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje.

 More na 103 plaže ocijenjeno je kao more izvrsne kakvoće, na plaži u Velikom Zatonu more je bilo dobre kakvoće, dok je more na plažama Portirna u Baćini u Pločama i Ušće Opuzen bilo zadovoljavajuće kakvoće.
 
Detaljniji podaci dostupni su javnosti na web stranicama Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Tako se na adresama http://www.izor.hr/kakvoca/ ili http://www.zzjzdnz.hr/ mogu vidjeti ocjene kakvoće prikazane obojanim kružnim simbolima i to plavim (izvrsna), zelenim (dobra), žutim (zadovoljavajuća) i crvenim (nezadovoljavajuća) na Google maps podlogama, kao i brojne popratne informacije (primjerice temperature zraka i mora, slanost, smjer vjetra). Rezultati utvrđivanja kakvoće mora upisuju se u bazu podataka odmah nakon završetka analiza.

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist