Aktualno

10.000 protiv obvezujuće je za sve!

Građanke i građani Dubrovnika na današnjem su se referendumu većinom od čak 84,23 %, izjasnili protiv projekta na Srđu. Prema neslužbenim je rezultatima na referendum izašlo 11.486 glasača, što je 30,92% biračkog tijela. Od dosad prebrojanih listića 73 je nevažećih, 1.772 je ZA, a 9.852 PROTIV projekta na Srđu.

Da je ostvarena izlaznost od 50% + 1 koja bi bila obvezujuća za vijećnike Grada Dubrovnika, odnosno da je glasalo nešto više od 19. 000 birača, ovaj broj građana koji su danas glasali PROTIV bio bi dovoljan da se projekt odbaci – istakli su u svom priopćenju iz udruge 'Srđ je naš' te se zahvalili svim građanima Dubrovnika koji su smatrali da je izlazak na referendum, ne samo njihovo pravo, već i dužnost.

– Podsjećamo da Hrvatska ima vrlo strog zakon o lokalnom referendumu. Lokalne i državne vlasti, pojačane medijima, učinile su sve što je u njihovoj moći da demotiviraju i onemoguće građane da izađu na referendum, počevši od manipuliranja s datumom održavanja, do otvorenog pozivanja građana da na referendum ne izađu.

Ovoliki broj građana koji su glasali protiv projekta apsolutno je obvezujući za lokalne vlasti. Stoga će se Inicijativa Srđ je naš nastaviti zalagati za planiranje prostora Srđa u kojem će se interes građana Dubrovnika nalaziti na prvom mjestu – naveli su aktivisti u svom svom priopćenju.

I članovi udruge Srđ je naš kao i njihovi prijatelji večeras su proslavili referendum u Lazaretima.

Foto: Davor Ercegović/Facebook

Pročitajte još

mIZBORI Rezultate glasovanja možete pratiti i putem mobilne aplikacije

Dulist

NOVI PROJEKT GULLIVER TRAVELA ‘SeaGULL 30’ – jedinstveni izletnički katamaran

Maria Prkut

Oglašavate se na Bookingu, a niste upisani na eVisitor? Inspektori kreću s provjerama

Dulist