Aktualno

100-POSTOTNO FINANCIRANJE Za Lapadsku obalu 70 milijuna kuna bespovratnih sredstava

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske objavilo je danas poziv za financiranje projekta Rekonstrukcija i proširenje Lapadske obale, II, III i IV. faza izgradnje.

Stopa financiranja za projekt Lapadske obale iznosi 100 posto ukupno prihvatljivih troškova, odnosno ukupna bespovratna sredstva iznose 70.000.000,00 kuna, od čega 85 posto sredstva putem Kohezijskog fonda pokriva Europska unija, a 15 posto sredstva financirat će se iz državnog proračuna.

Naime, u suradnji s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture Grad Dubrovnik je demonstrirao potrebu i spremnost svog projekta, a budući da je putem Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Grad već dokazao da zna iskoristiti europska sredstva te uvažavajući činjenicu da su za prvu i drugu fazu radova ishodovane građevinske dozvole, radovi na rekonstrukciji Lapadske obale planirani su već u listopadu.

Važno je napomenuti kako je Vlada Republike Hrvatske na sjednici održanoj upravo u Gradu Dubrovniku podržala projekt rekonstrukcije Lapadske obale, a u sklopu zaključka vezanog za pokretanje aktivnosti Programa sustavne i integrirane revitalizacije, valorizacije i održivog razvoja integriranog intermodalnog održivog prometa i novih urbanih sadržaja šireg prostora Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

‘Pituri’ u finalu Kupa Hrvatske!

Dulist

Mons. Petar Palić novi biskup mostarsko-duvanjski

Dulist

VIDEO/PROŠLO JE 25 GODINA Mirni mimohod sjećanja za žrtve Srebrenice

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija