Crna kronika

10 prometnih s 10 ozlijeđenih osoba

10 prometnih s 10 ozlijeđenih osoba

Deset prometnih nesreća s deset ozlijeđenih osoba dogodilo se prošlog tjedna na prometnicama Dubrovačko-neretvanske županije.

Četiri osobe su teže, a šest ih je lakše ozlijeđeno. Policijski službenici PU dubrovačko-neretvanske sankcionirali su 479 sudionika u prometu, 8 zbog alkoholiziranosti i 202 zbog prekoračenja brzine.
Prema priopćenju PU DN u dvije prometne nesreće koje su se dogodile u petak, 13. siječnja, kod Opuzena i Zaton Dola, dvije osobe su zadobile teške tjelesne ozljede neopasne po život.

Oko 6.10 sati 24-godišnjak je upravljao osobnim vozilom, dubrovačkih registracijskih oznaka, krećući se lokalnom cestom u mjestu Crepina kod Opuzena, kada je izgubio kontrolu nad upravljačem i sletio van kolnika u jarak dubine oko 2 metra. Izvršenim alkotestiranjem vozaču je izmjereno 1,52 promila alkohola u krvi.

Istog dana, oko 15.30 sati, 26-godišnjak je upravljao osobnim vozilom, dubrovačkih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom DC-8, u blizini mjesta Zaton Doli, predio Mali voz, kada je izgubio kontrolu nad vozilom, skrenuo udesno i sletio s kolnika na zemljano proširenje.

Oba vozača su zadobila teške tjelesne ozljede neopasne po život, konstatirane u dubrovačkoj bolnici gdje su zadržani na daljnjem liječenju.

 

Pročitajte još

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist

Vozio pijan i bez važeće vozačke dozvole

Dulist

NIJE OBAVIO PREGLED, VOZIO POD UTJECAJEM DROGA… ‘Zaradio’ kaznu od 3.303 eura

Dulist