DuList IN

ZVIJEZDA GAME OF THRONES-A U DUBROVNIKU Hoćemo li opet biti kulisa ovom spektaklu?!

ZVIJEZDA GAME OF THRONES-A U DUBROVNIKU Hoćemo li opet biti kulisa ovom spektaklu?!

U Dubrovnik je stigla još jedna velika zvijezda Game of Thrones-a. Riječ je o njihovom ‘story board’ članu ekipe, Williamu Simpsonu. Upravo Simpson je zaslužan za osmišljanje nadrealnih likova i scena iz serije.

-‘Story board’ umjetnik osmišljava izgled likova koji su dio fantazije, oružja, pa čak i kostime te ih prenosi u crteže nalik stripu po kojima se kasnije snimaju scene i stvaraju likovi. -objasnio nam je Simpson.

Zanimljiva je činjenica da je Simpsonu ovo zapravo prvi posjet Dubrovniku, na što nam s osmijehom dodava kako je zaista čudno da je toliko dugo crtao Dubrovnik kako bi ga prenio u seriju, a nije ga posjetio. Jer kaže ‘internet je moćno oružje pa slike dobijem i po njima crtam’.
Danas je on u Dubroviku turistički, jer to mu je kaže bila velika želja, koju su mu ostvarili Nebojša Mandić i Jovan Subotić koji su ga poveli kako bi mu pokazali čari našega grada, nakon što je s njima sudjelovao na Hercegnovskom strip festivalu.

Prvi dojam Dubrovnika bio je upravo u restoranu Mimoza, nakon čega je nastavio na šetnju po Stradunu.
-Koliko sam uživao vidi se po mom praznom pjatu- rekao je Simpson.

Opisao nam je i radni odnos s pet različitih redatelja Game of Thrones-a.
-Da bi se bavili ovim poslom potrebno je jako dobro razumjeti psihologiju da bi razumjeli čovjeka i ‘ušli’ u njegovu glavu, jer upravo to je dio mog posla. Moram razumjeti svakoga redatelja i shvatiti što on želi i na koji način vidi scenu, likove, kadrove i mnogo drugih stvari. Ponekad je frustrirajuće kad sam toliko oduševljen svojim radom, a on na kraju bude promijenjen jer redatelju nije odgovarao. No to je dio posla, a s godinama sam naučio to prihvatiti i sada to vidim kao prednost, jer svaki redatelj daje jednu određenu čar mome djelu.- otkrio nam je Simpson.

No, ono što zanima svakog ljubitelja Game of Thronesa je pitanje do kada će se ova serija snimati, koliko sezona se može očekivati i nazire li se kraj. Upravo smo to upitali Williama Simpsona, a on nam je odgovorio kako zapravo kraj još nije poznat, niti se za sada nazire. Dodao je kako će i ova serija u jednom trenutku doći do svoje zadnje sezone i negdje završiti, kako bi mogla ostati u legendi, jer kaže ‘sve što se previše rasteže u jednom trenu prestaje biti zanimljivo’.
-Po svemu sudeći, možemo očekivati sedmu sezonu serije, i ja bih volio da tako i bude- rekao je Simpson.

Upitali smo ga i vidi li Dubrovnik kao kulisu još jednom ovoj epskoj seriji, na što nam je odgovorio da to ovisi o samom tijeku radnje u seriji, te da Dubrovnik nije isključen.

 

Tekst/foto: Petra Žuvela/Luka Čavar

Pročitajte još

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist

[FOTO] SPOMEN IZLOŽBA Marita Kisić Kamić predstavila umjetnička djela od plastičnih boca

Dulist

[FOTOGALERIJA] Sunčana nedjelja idealna za đir Gradom!

Dulist