DuList IN

ZVIJEZDA FESTIVALA ORSULA Keziah Jones stiže u Dubrovnik

ZVIJEZDA FESTIVALA ORSULA Keziah Jones stiže u Dubrovnik

Keziah Jones, poznat po svom karakterističnom stilu ‘blufunku’, mješavini bluesa, funka i soula koji je ustvari mješavina rodne Afrike, Londona i Pariza, stiže u Dubrovnik!

Za Keziaha kažu da je previše funky, a to je upravo ono što nam garantira odličan provod idući vikend, točnije 29. srpnja u 21 sat.

Kao svoje uzore ističe Fela Kutija, Miles Davisa i Jimi Hendrixa. Na Orsulu dolazi u pratnji novog benda, a svojom neobičnom tehnikom sviranja, pjevač, tekstopisac, kompozitor i gitarista, stvorio je unikatni stil i žanr.

‘Lose all time, love your mind, free your soul!’ riječi su njegove pjesme ‘Free Your Soul’. Kroz svoju glazbu želi predstaviti suvremenost post- kolonijalne Afrike te povezati glazbu sjeverne i južne polutke. Keziah je i borac za ljudska prava, a njegova glazba dokaz je kako je afrička kultura stvarnost te je daleko od slika kako je vidi zapadni svijet.

Predgrupa su Igor Vince & His Drum, Brass And Keys, atraktivna mješavina afrobeata, soula, latino i reggae glazbe. U svom izrazu bend kombinira strastvene ritmove cijelog svijeta, a ta kombinacija dovodi slušatelja do spontane potrebe za pokretom i plesom. Igor Vins je studirao glazbu u Senegalu, Beninu, Nigeriji, Etiopiji, Kubi, Francuskoj i Njemačkoj. Kao talentirani perkusionist i multiinstrumentalist, nastupao je i išao na turneje s nekima od najvećih imena svjetske glazbe danas, kao što su: Femi Kuti, Keziah Jones, Cheick Tidiane Seck, Fatoumata Diawara, Dean Bowman i Cheikh Lo.

Pročitajte još

[FOTO] OVO JE BAŠ SUPER Pogledajte kako izgleda konavoski ‘Čovječe ne ljuti se’

Dulist

Tradicionalan recept za ove blagdane donosi Maskeron

Dulist

KRISTINA ČORAK DONOSI Tradicionalne slastice s modernim twistom

Dulist