Politika

Župski pravaši napustili stranku

Župski pravaši napustili stranku

Na izvanrednom godišnjem zboru HSP-a članova podružnice Župa Dubrovačka donesena je jednoglasna odluka o napuštaju Hrvatske Stranke Prava. Bivši župski pravaši oglasili su se priopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti:

Božo Miletić, kao dosadašnji predsjednik Hrvatske stranke prava, podružnica Župa Dubrovačka nakon natpisa Damira Kravara (čitaj Mladena Jurkovića) o „suspenziji“ Boža Miletića, sazvao je izvanredni godišnji zbor članova podružnice Župa Dubrovačka te je donesena jednoglasna odluka o napuštanju Hrvatske Stranke Prava, s obrazloženjem kako smo jedina politička stranka u kojoj se teži ka lošim i negativnim rezultatima usprkos činjenici da smo svojim kvalitetnim i kontinuiranim radom bili na pomoć cjelokupnoj zajednici Župe Dubrovačke, a ne osobnim interesima pojedinaca.
Kao predsjednik podružnice poštivao sam statut stranke što je vidljivo iz moga rada i djela, a to je očito iz podrške kako samoga članstva tako iz podrške glasača koji su nas podupirali sve ovo vrijeme.

Ne bih želio trošiti puno energije na izjave Damira Kravara (čitaj Jurkovića) po pitanju moje „suspenzije“ već bih konstatirao kako je to očajnički potez utopljenika koji želi sačuvati svoju funkciju kvazi izborom za predsjednika (povjerenika) koji nije podržan većinom glasova županijskih podružnica a samim time po statutu HSP-a je nelegalan, ne legitiman i protustatutaran.

Evidentno je da su rad i uspjeh kamen spoticanja za Mladena Jurkovića kao iza njegovog nadređenog Daniela Srba a u što smo se imali priliku i ranije uvjeriti suspenzijom pa isključenjem gradonačelnika Slavonskog Broda, gosp. Duspare pa raspuštanjem Županijskog vijeća Splitsko Dalmatinske kao i Dubrovačko neretvanske Županije, kao i suspenzijom bilo kojega člana koji je svojim idejama i prijedlozima pokušao doprinijeti boiljitku stranke ka doktrini oca domovine Dr. Ante Starčevića.

Ovim putem želim poručiti svim pravašicama i pravašima kao i desnoj Hrvatskoj opciji, da mi s krajnjeg juga Lijepe Naše tražimo neopozivu ostavku Daniela Srba te inzistiramo na ujedinjenju pravaša!

Božo Miletić
 

Pročitajte još

Mato Pavličević nosi listu Republike u 10. izbornoj jedinici!

Dulist

CENTAR OBJAVIO KANDIDATE Viktorija Knežević sedma na listi koalicije ‘Rijeke pravde’

Dulist

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist