Županija

Župljani, želite energetski isplativiju kuću? Javite se Općini!

Energetska učinkovitost

Općina Župa dubrovačka u suradnji s Fondom za Zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost raspisala je Javni natječaj za prikupljanje prijava fizičkih osoba za sufinanciranje za dva programa.

Projekti su:

  1. Povećanja energetske učinkovitosti obiteljskih kuća na području Općine Župa dubrovačka 2014. (zamjena postojeće ugradnjom nove vanjske stolarije, povećanje toplinske zaštite ovojnice obiteljske kuće, povećanje EnU sustava grijanja ugradnjom plinskih kondenzacijskih kotlova, povećanje EnU sustava prozračivanja ugradnjom rekuperatora)

  2. Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije u kućanstvima na području Općine Župa dubrovačka 2014. (sunčani kolektori za pripremu potrošne tople vode ili za pripremu potrošne tople vode i grijanje, kotlovski sustavi na biomasu za centralno grijanje, dizalice topline za pripremu potrošne tople vode, grijanje i hlađenje, fotonaponski pretvarači za proizvodnju električne energije, vjetrogeneratori za proizvodnju električne energije)

Korisniku će se prema ovom Natječaju dodijeliti iznos sufinanciranja od 82,5%, odnosno do

maksimalnog iznosa od 61.875,00 kuna (s PDV-om) po obiteljskoj kući.

Natječajem nije propisan proizvođač materijala i opreme, projektant, izvođač radova niti

energetski certifikator, a za izvođenje mjera EnU i energetsko certificiranje mora se angažirati pravna ili fizička osoba registrirana za odgovarajuću djelatnost.

Natječajna dokumentacija dostupna je na www.zupa-dubrovacka.hr i u prostorijama Općine Župa dubrovačka u Srebrenom (Vukovarska 48, 20207 Mlini).

Natječaj je otvoren od 28. srpnja 2014. do 28. kolovoza 2014.

Pročitajte još

OBJAVLJENE LISTE HDZ-a Franković jedini iz Dubrovnika

Dulist

SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA KONAVALA Usvojeno izvješće o radu načelnika Lasića

Dulist

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

Dulist